Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πελοπόννησος: Το χωριό με το πιο παράξενο όνομα στην Ελλάδα (φωτο)

- Advertisement -

Μια φθινοπωρινή όαση ασύγκριτης, φυσικής ομορφιάς- Δείτε τις εικόνες

Σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, στην Ορεινή Αχαΐα, υπάρχει ένας μαγικός προορισμός, βγαλμένος λες από σελίδες παραμυθιού, άγνωστος, ακόμα, στο ευρύ κοινό. Το Πλανητέρο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά επάνω σε έναν βραχώδη λόφο και οι 80 οικογένειες που το κατοικούν ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό Το χωριό με το ασυνήθιστο και πολύ παράξενο όνομα χαρακτηρίζεται από τα πολλά νερά και το πανέμορφο δάσος.

Ένα μέρος από εκείνα που συναρπάζουν τον επισκέπτη με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον να αποτελεί και τον βασικό πρωταγωνιστή. Ένα μοναδικό τοπίο με κυρίαρχο στοιχείο τα πλατάνια, τις καρυδιές και τα τρεχούμενα νερά γύρω από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού αιχμαλωτίζει το βλέμμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το πλατανόδασος του Πλανητέρο είναι από εκείνα τα μέρη στην Ελλάδα, που πραγματικά αξίζει κανείς να ανακαλύψει, με το φθινόπωρο να του δίνει ένα άκρως ιδιαίτερο χρώμα, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Η διάμετρος σε κάποια από τα υπεραιωνόβια πλατάνια αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, ενώ οι πηγές του Αροάνιου που σε κάποια σημεία αναβλύζουν ακόμη και μέσα από βράχια, καθιστούν την περιοχή σε μοναδικό προορισμό φυσικού πλούτου.

Γύρω από τις πηγές λειτουργούν παραδοσιακές ταβέρνες, οι οποίες φημίζονται για την πέστροφά τους, που προέρχεται από ιχθυοτροφεία της περιοχής.

Απαραίτητη στάση εκείνη στον παραδοσιακό νερόμυλο, που έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό και τη γενναιόδωρη ορμή του νερού. Στον ίδιο χώρο, και με μοναδική δύναμη το νερό, παραμένει σε λειτουργία και μία νεροτριβή.

Η ευρύτερη περιοχή συγκαταλέγεται στο δίκτυο Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Από το Πλανητέρο ξεκινούν, επίσης, ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια μέσα στην πλούσια φύση της περιοχής.

 

Γ.Ψυχογιός: ΟΧΙ στις απολύσεις στα ΕΛΤΑ, ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΟΤΕ Λουτρακίου (video)

ΕΟΔΥ: 841 νέα κρούσμτα και 10 ακόμα θάνατοι στις 23 Οκτωβρίου

Κορινθία: Mε κορονοϊό δύο εργαζόμενοι σε μεγάλη βιομηχανία

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Κενταει” πραγματικα η φυση σε αυτη την γωνια του Χελμου. Εικονες απαραμιλλης ομορφιας βγαλμενες σαν απο τον παραδεισο… Τακης

  2. Πράγματι κύριε Τάκη. Το μεγαλείο της φύσεως. Θέλουμε περισσότερα τέτοια άρθρα κυρία Χαρά, για να μην δίνουμε και το δικαίωμα σε άλλους να γράφουν “πιασάρικο άρθρο” και να μας γεμίζουν με κατεβατά ηλιθιοτήτων που σχεδόν μονίμως περιλαμβάνουν και τον Ολυμπιακό. Και σας παρακαλούμε, καθυστερείτε την ανάρτηση σχολίων όσο γίνεται περισσότερο. Με εκτίμηση, Αθανάσιος Κ.

  3. Είπα σήμερα Παρασκευή και 13 θα μας βρει κάνα κακό να είμαι προετοιμασμενος!! Τσουπ τσουπ νατος ο Αθανάσιος με εκτίμηση 😂😂😂Ρε τι προβλήματα έχει ο άνθρωπος και δεν τα ξέρει.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog