Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποσότητα – μαμούθ άσκαστων βλημάτων στο λιμάνι της Μονεμβασιάς (βιντεο-φωτο)

- Advertisement -

Γιγαντιαία επιχείρηση των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μονεμβασιάς, που εντοπίστηκαν πάνω από 800 άσκαστα βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από 12 έως 23 Οκτωβρίου 2020 έλαβε χώρα στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας η Α΄ φάση επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών από Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία ευρίσκονται βυθισμένα πλησίον του λιμενοβραχίονα στο λιμένα της Μονεμβασιάς.

Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη. ​Οπως ανακονωνει το ΓΕΝ, η επιχείρηση πρόκειται να διεξαχθεί σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων (άνω των 800).

Τόσο η τρέχουσα όσο και οι επόμενες φάσεις της επιχείρησης, εκτελούνται σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία και το Δήμο Μονεμβασιάς.

πηγή:enikos.gr

Κορινθία: Mε κορονοϊό δύο εργαζόμενοι σε μεγάλη βιομηχανία

Κορονοϊός: Ένα κρούσμα και επίπεδο 2 η Κορινθία

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog