Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άδειοι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη νύχτα, λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας (φωτο)

- Advertisement -

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Με πόλεις «φάντασμα» άρχισαν να μοιάζουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν τέθηκε σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό ήταν το πρώτο βράδυ που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00, ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στις περιοχές που είναι στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο», δηλαδή το επίπεδο 3 και 4 κινδύνου διασποράς κορωνοϊού.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη είναι ανάμεσα στις περιοχές που ισχύουν πλέον αυτά τα μέτρα. Μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κεντρικοί δρόμοι και πλατείες ερήμωσαν, ενώ στις «επάλξεις» ήταν αστυνομικές δυνάμεις, για την τήρηση των μέτρων.

Πάντως, λίγο πριν και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υπήρξε αυξημένη κίνηση σε ορισμένους οδικούς άξονες της Αττικής, όπως η λεωφόρος Κηφισίας. Πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που έσπευδαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, πριν από την έναρξη της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μάλιστα, οδηγοί ανέφεραν ότι χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να φτάσουν από το κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι.

Η ΑΔΕΙΑ ΑΘΗΝΑ

Η ΑΔΕΙΑ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ 

Οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο 4 είναι οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης. Στο επίπεδο 3, το «πορτοκαλί», αυτή τη στιγμή είναι είναι: Αττική, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Λέσβος, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, μπορούν να μετακινούνται οι εξής:

– Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΜ μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. Δηλαδή, με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και τη βεβαίωση του εργοδότη τους η οποία θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.

– Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Για τη λήψη της βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας εργαζομένων που πρέπει να πηγαίνουν ή να αποχωρούν από την εργασία τους υποχρεωτικά, ο εργοδότης μπαίνοντας με τους κωδικούς του στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ συμπληρώνει το κατάλληλο έντυπο και το αποστέλλει στον εργαζόμενο, ο οποίος μπορεί να το επιδείξει στα ελεγκτικά όργανα σε έντυπη ή ακόμα και σε ηλεκτρονική μορφή.

– Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού. Το έντυπο συμπληρώνεται πριν τη μετακίνηση και οφείλει ο εργοδότης να το παράσχει και ο εργαζόμενος να το επιδείξει στα όργανα ελέγχου.

– Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων/φυσικών προσώπων, που πρέπει να κινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, αυτοαπασχολούμενων, αυτοί συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται πάλι στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και το οποίο πρέπει να το συμπληρώσουν υποχρεωτικά πριν την μετακίνηση τους, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους από το TAXISNET.

– Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Η βεβαίωση κίνησης χορηγείται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση, με βεβαίωση που συντάσσεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού.

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

Λουτράκι: Kαταγγελία για εκπαιδευτικούς που δεν φορούν μάσκα

Γιώργος Ψυχογιός: Πρόταση μομφής κατά ΝΔ και Σταϊκούρα (video)

Πώς θα αλλάξει από τη Δευτέρα ο υγειονομικός χάρτης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog