Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υπερηφάνεια ! Πλημμύρισε μαχητικά αεροσκάφη ο ουρανός της Ελλάδας

- Advertisement -

Από το πρωί ο ουρανός σε όλη τη χώρα έχει γεμίσει από πολεμικά ελικόπτερα και μαχητικά, με τους πιλότους μας να δίνουν το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα δεν φοβήθηκε ποτέ και κανέναν, όντας έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Με πτήσεις μαχητικών και ελικοπτέρων αντί για παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας θα γιορταστεί φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις εορτάζεται η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην Αθήνα θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την ίδια στιγμή μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ελλιμενισμένα χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω κορωνοϊού, θα βρίσκονται επίσης σε διάφορες πόλεις πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα»,

τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε. Στο υποβρύχιο «Παπανικολής» ο πρωθυπουργός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου Η δοξολογία ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί σήμερα το υποβρύχιο «Παπανικολής» και θα συνομιλήσει με το πλήρωμα.

«Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορωνοϊό»,

ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επιπρόσθετα, σχετικά με τις δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου όπως και τις καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας. Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις, ενώ η εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.ά.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid- 19.

 

 

 

Επιπλέον διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16 θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια πάνω από:

Πολύγυρο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά.

Κιλκίς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Άρτα, Πρέβεζα, Άκτιο, Λευκάδα, Μεσολόγγι.

Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Πάτμο, Κάλυμνο, Ερμούπολη.

Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο.

Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Άραξο.

 

Τότε ήταν η Γερμανία και η Ιταλία που απειλούσαν την πατρίδα μας, σήμερα η Άγκυρα και η Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, η Πατρίδα μας ήταν, είναι και θα είναι σύμβολο ελευθερίας και ανδρείας.

 

28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο Καστελόριζο – Εντυπωσιακές εικόνες

Λουτράκι: ‘Eτσι παρέλασαν τα παιδιά μας πριν τον κορονοϊό (video-φωτο)

‘Ηρωες του τόπου μας την μαύρη περίοδο της Κατοχής !

Ιστορικές φωτογραφίες του τόπου μας από την περίοδο της Κατοχής και λίγο μετά

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog