Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαρία Πρωτοπαππά: O δήμος να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στην Α.Ε.ΔΙ.Κ .

- Advertisement -

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κ. Μαρία Πρωτοπαππά έθιξε το μεγάλο πρόβλημα των βυθιζόμενων γεφυρών και πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα ώστε το δημοτικό συμβούλιο να στείλει εξώδικο στην εταιρεία

Αναλυτικά

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η Διώρυγα της Κορίνθου ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου μας και πως οι βυθιζόμενες γέφυρες τόσο της Ισθμίας όσο και της Ποσειδωνίας εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τους κάτοικους του Δήμου μας του Λουτρακίου και της Περαχώρας αλλά και του Δημοτικού διαμερίσματος της Ισθμίας .

Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια διαπιστωμένα η λειτουργεία των βυθιζόμενων γεφυρών είναι προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους διερχομένους τόσο τους πεζούς όσο και όσους τις διέρχονται με διάφορα μεταφορικά μέσα. και το λέω αυτό διότι η μεν γέφυρα της Ισθμίας έμεινε ανενεργή για ένα ολόκληρο έτος δηλαδή από την 01.12.2017 έως και τον Δεκέμβριο του 2018 αλλά και τώρα όπου μετά από την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου με την βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας στις 25/11/2019 οι φορείς της ( διάδρομοι ) υπέστησαν βλάβες .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άρση των πιστοποιητικών λειτουργίας της αλλά και την επιβεβλημένη υποχρέωση της Α.Ε.ΔΙ.Κ να επισκευάσει τις ζημίες άμεσα .

Έτσι στις 23/12/2019 αποσυναρμολόγησαν τον ένα εκ των δυο φορέων ( διάδρομο ) διέλευσης οχημάτων , αλλά και τον διάδρομο διέλευσης των πεζών εναποθέτοντας τα στον προβλήτα της Διώρυγας προκειμένου να επισκευαστεί από την ανάδοχο εταιρεία .

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα και οι πεζοί να χρησιμοποιούν τον ίδιο ένα και μοναδικό διάδρομο .

Έτσι λοιπόν ακόμα και σήμερα μετά από έντεκα ( 11 ) μήνες οι κάτοικοι της Ισθμίας περνώντας την γέφυρα πεζοί η με οχήματα θέτουν την σωματική τους ακεραιότητα σε άμεσο κίνδυνο αφού υπάρχει μόνον ένας διάδρομος σε λειτουργεία για πεζούς και οχήματα και έχει γίνει διπλής κατεύθυνσης .
Το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνο είναι το να περνάς την γέφυρα της Ποσειδωνίας αφού τα τελευταία 13 χρόνια είναι ασυντήρητη.

Οι προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας προβλέπουν την υποχρεωτική επι ξηράς συντήρηση των γεφυρών της Α.Ε.ΔΙ.Κ κάθε δέκα χρόνια .

Σήμερα που μιλάμε τα πιστοποιητικά της δεκαετούς συντήρησης για την καλή λειτουργία της γέφυρας της Ποσειδωνίας που έγινε στις αρχές του έτους 2008 έχουν λήξει από τις αρχές του 2018 .

Συνεπώς έχουμε μια βυθιζόμενη γέφυρα με ληγμένα πιστοποιητικά εδώ και 2 ½ χρόνια και αποδεδειγμένα άκρως επικίνδυνη για τους διερχομένους καθότι πολύ συχνά βγαίνει εκτός λειτουργίας λόγο πολλών σοβαρών και επικίνδυνων προβλημάτων από την μακροχρόνια εγκατάλειψη .

Έτσι λοιπόν προκειμένου να προλάβουμε τα χειροτέρα και για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε θύματα εμείς η παράταξη μας θέτουμε σε ψηφοφορία το αίτημα μας , Δηλαδή Ο Δήμος μας να ασκήσει πίεση για την άμεση επισκευή και αποκατάσταση και πιστοποίηση και των δυο γεφυρών στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στην Α.Ε.ΔΙ.Κ .

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

 

 

Κώστας Λογοθέτης: Ωραίες οι φωτογραφίες στο fb, δεν έχουν σχέση με το έργο της δημοτικής αρχής

Δημήτρης Βασιλείου: Πραξικόπημα Γκιώνη

Λουτράκι: Βόμβα Καραπανάγου στο δημοτικό συμβούλιο για το Καζίνο

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog