Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Χαριστική βολή στην προστασία της α’ κατοικίας και της κοινωνικής συνοχής.

- Advertisement -

Σημεία από την παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συζήτηση στη Βουλή (05/11/2020) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στο νέο γενικό lockdown που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καταφέρθηκε κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε πλουσιοπάροχα από την κοινωνία, με μεγάλες θυσίες ωριμότητα και σοβαρότητα και κυρίως από τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής τους οποίους δεν στήριξε καθόλου. Σε ό,τι αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής, διευκρίνισε ότι έβαλε πλάτη χωρίς αυτό να είναι δεδομένο διότι σε χώρες όπως η Ισπανία το δεξιό λαϊκό κόμμα ακολούθησε μία άλλη γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.

Σχετικά με το μαξιλάρι των 37 δις ο βουλευτής τόνισε ότι σε συνδυασμό με τους χαλαρότερους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ευρώπης θα μπορούσε να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την κοινωνία και την οικονομία όμως στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, οι δημόσιες επενδύσεις και παρεμβάσεις, θεωρούνται κόστος και ζημιά .

Η υγεία και η παιδεία είναι σε οριακό σημείο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και συνολικά σήμερα βρίσκονται 5.000 άνθρωποι λιγότεροι σε σχέση με 2019, ενώ οι σχολικές αίθουσες εν μέσω πανδημίας φιλοξενούν 25 με 27 παιδιά, σημείωσε ο κος Ψυχογιός.

Νομοθετείτε ότι πιο αντικοινωνικό και άδικο εν μέσω πανδημίας -σημείωσε ο κ. Ψυχογιός- μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς και αποτελεί πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επίθεση, χωρίς να αναφέρεται σε κανένα από τα χρυσοπληρωμένα κανάλια.

Ενώ την ίδια στιγμή έχει λάβει μέτρα στήριξης «ψίχουλα» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις , ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και το σύνολο των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, οδηγώντας τους στο κλείσιμο και την εξαθλίωση.

Όσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι έρχεται σε συνέχεια του Πτωχευτικού Κώδικα που δεν παρέχει καμία προστασία για τους πολίτες και την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Με τις διατάξεις που συζητούνται τελειώνει και η οποία προστασία υπήρχε από τις εκκρεμείς αιτήσεις του Νόμου Κατσέλη. «Μένουμε σπίτι λοιπόν, χωρίς σπίτι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αν ήταν στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έφερνε νόμο που θα ρύθμιζε ευνοϊκά αυτές τις υποθέσεις χωρίς εκπτώσεις στα δικονομικά δικαιώματα των δανειοληπτών ή θα ζητούσε παράταση για την επικαιροποίηση των αιτήσεων σε ρεαλιστικές και όχι ασφυκτικές προθεσμίες και την πλήρη προστασία των πολιτών από πλειστηριασμούς.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κος Ψυχογιός ανέφερε: «Με το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζετε να βάζετε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, εμείς θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία με αλληλεγγύη εντός και εκτός Βουλής»

 

 

 

Oλοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Πρόληψης κ Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας

Εξω από τα ρούχα του ο Πιτσάκης: Εδώ ο κόσμος χάνεται….και στου Λουζιώτη βρέχει

Μήνυμα Προέδρου Ε.Σ.Κορίνθου για το δεύτερο lockdown.

Κορινθία: Ξεκίνησε το μάζεμα των ελιών (φωτο)

Λουτράκι : Αναστέλλει τη λειτουργία της η Soccer Stars λόγω κορονοϊού

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξιότιμε κύριε βουλευτά, καλά όσα λέτε για την πρώτη κατοικία, αλλά σας παρακαλούμε να πάρετε μέτρα και για τα αδέλφια μας που πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς και μας λείπουν, διότι με σαφώς κάτω από είκοσι χιλιάδες λίρες τον χρόνο δεν ζουν και αναγκάζονται να διαμένουν σε shoeboxes για να τα φέρουν βόλτα με άπειρες στερήσεις και κακουχίες. Να τους βοηθήσετε να βρουν δουλειά εδώ και να επιστρέψουν.

  2. Καλησπέρα στον φίλο – φίλη 1037! Ας προσπαθήσω με ήπιο τρόπο να σου κάνω μια δυο παρατηρήσεις και ερωτησεις και αν θέλεις μου απαντάς. Αν όλα αυτά που γράφεις για τα λεφτά το σπίτι τα μαγαζιά που ψωνίζω κλπ που υποτίθεται ότι εγώ κάνω και εσύ τα γνωρίζεις εκεί στην παραλία και να κοιτάς την Ζηρια απέναντι αν έβαλε χιόνι είναι αστείο πάω πάσο. Εγώ γελάω και κάποιος που γνωρίζει τα πράγματα στην Αγγλία σίγουρα και αυτός θα γελάει. Αν τα λες σοβαρά εισε για γέλια. Τώρα να στα αναλύσω δεν έχει νόημα και ούτε βοηθάει την κουβέντα μας. Επίσης αν αυτό δεν είναι ασκετο με την κάθε διαμάχη που έχω με σχολιαστές εδώ μέσα τότε τι είναι? Εγώ λέω άσχετα ότι ο θρύλος είναι καλύτερος από τους άλλους ενώ εσύ που λες παίρνω κάτω από 20 Χ λίρες και όχι 17. Είναι σχετικά με τα άρθρα. Το ανεβάζεις σιγά σιγά το ποσό βλέπω. Καλημέρα έλα να σου δανείσω αν θέλεις

  3. ΥΓ προς το loutrakiblog και τις κυρίες και κύριους σχολιαστές.! Με έχετε κατηγορήσει επσνειλημενος ότι γράφω άσχετα πράγματα σε άρθρα κλπ κλπ μην κουράζω. Δεν αμφιβάλω ότι γίνεται αυτό αλλά το θέμα είναι το είναι αυτό το άσχετο που θα γράψω εγώ. Συνήθως θα πω τίποτα για αθλητικά η για κάνα παράξενο για κάνα σελεπριτι! Αυτός ο από πάνω που ζητάει από τον βουλευτή να μου βρει 😂😂😂δουλειά είναι 200%στο θέμα του άρθρου. Αυτός είναι ένας *υγιείς “σχολιαστής που μας λέει και ο αγαπητός Αθανάσιος Κ ενώ εγώ μάλλον είμαι ο άρρωστος σχολιαστής στο μπλοκ. Έτσι για την ιστορία αυτός που γράφει για της 20 Χ λίρες παίρνει τόσα εκεί που είναι. 😂😂😂😂Ας πρόσεχα με εσάς που έμπλεξα λέω εγώ ίσως έχει δίκιο ο Αθανάσιος στο θέμα της υγείας μου

  4. Aνάλυσέ το Νταμάζο. Όχι με 5-6 γραμμές όμως. Γράψε κατάστιχα να χορτάσουμε! Σάμπως έχεις και τίποτα άλλο να κάνεις? LB και ολυμπιακός είναι όλη η ζωή σου.

  5. Ένα ακόμη σοβαρό σε περιεχόμενο νήμα που αφορά το νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας χιλιάδων Ελλήνων, γίνεται μπάχαλο με τάση για ρωμαϊκή αρένα… Τι να πω; Σιωπώ…..Jole7

  6. Αυτό είναι από τα άγραφα. Να απευθύνονται σε βουλευτή για να τον βοηθήσουν, κ αυτός να βλέπει συνωμοσίες στην πλάτη του. Δηλαδή κ γραμματα δε ξέρει κ αχάριστος είναι. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση λενε αλλά κ εκεί έχει σοβαρό πρόβλημα αυτός.

  7. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας 744 και τα καλά σας λόγια. Εγώ φιλαράκο στηριχτηκα και στηρίζομαι σρα δύο μου χέρια.. Ποδιές κατουρημενες δεν φίλησα και ούτε πρόκειται. Άλλοι βολεύτηκαν στο παρελθόν στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον!! Όπως έχω γράψει και άλλες φορές που έφυγα για το εξωτερικό έχει και τις θετικές πλευρές του. Τα ζυγισα τα υπέρ και τα κατά και στο τέλος δικαιοθηκα μπορώ να πιστεύω. Σε μερικά πράγματα τα γράμματα πολλά η λίγα αν ξέρεις δεν έχουν σημασία. Αλλά έχουν σημασία που εσύ δεν τα έχεις. Ο λόγος σου με χόρτασε πάντως 😂😂🍞

  8. Να ζητήσω συγνώμη από τον μόνο σοβαρό σχολιαστή εδώ μέσα το Jole 7για την σωστή παρατήρηση του σε αυτό το άρθρο. Όπως θα είδες φίλε μου καλέ μερικοί δεν βάζουν μυαλό. Τώρα για την ανάλυση που θέλει ο φίλος να γράψω κάτι που διάβασα κάπου και νομίζω με αντιπροσωπεύει 100%Στο δικό μου το προφίλ θέλω ανθρώπους με χιούμορ που ξέρουν να αστειευονται και να γελάνε! Δεν θέλω “μυγιαγγιχτους”! Θέλω να χαλαρώνω και όχι να ανχωνομαι! Για τα ανχη φροντίζει η Ζωή! Αυτό το κείμενο το διάβασα όπως είπα. Αυτό ήθελα από το πρώτο σχόλιο στο μπλοκ. Αυτό δυστυχώς ορισμένοι δεν το πήραν χαμπάρι και ούτε προκειτε. Καλησπέρα Jole 7

  9. Μην ανχώνεσαι Νταμάζο, άσε τους άλλους να ανχώνονται. Εσύ πάρ’το χαλαρά και αντιανχωτικά. Γράψε μας και την γνώμη σου και την ομιλία του ψυχογιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog