Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

- Advertisement -

Με τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια και τους 6 της Νεβάδα εξασφαλίζει 290 εκλεκτορικές ψήφους – Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάιντεν – Η Κάμαλα Χάρις εκλέγεται η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην αμερικανική ιστορία –

Στην αντεπίθεση ο Τραμπ που τον κατηγορεί ότι «βιάζεται να ποζάρει ψευδώς ως νικητής»
Νικητής των αμερικανικών εκλογών αναδείχθηκε ο Τζο Μπάιντεν, αφού κέρδισε την Πενσιλβάνια, που του έδωσε 20 εκλεκτορικές ψήφους και τη Νεβάδα με 6, με αποτέλεσμα να κερδίζει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.

Με ελάχιστες ψήφους να απομένει να ενσωματωθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Πενσιλβάνια, το αποτέλεσμα είναι: Τζο Μπάιντεν 3.345.906 ψηφοι ή 49,68% και Ντόναλντ Τραμπ 3.311.448 ψήφοι ή ποσοστό 49,17%. Η Νεβάδα, αν και με το 88% καταμετρημένο, «δίνεται» στον Μπάιντεν με 49,91% έναντι 47,92% του Τραμπ.

Συνολικά εξασφαλίζει 290 εκλέκτορες, πολύ περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται.

«Αμερική, είναι τιμή μου που με επέλεξες να ηγηθώ της μεγάλης αυτής χώρας. Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: «θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς – είτε με ψήφισαν είτε όχι» έγραψε στο Twitter.΄Αργότερα αναμένεται να απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό

Ο Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ εξελέγη πρόεδρος διεξάγοντας προεκλογική εκστρατεία με υπόσχεση ότι θα αποκαταστήσει την ηρεμία και τη σταθερότητα στην αμερικανική πολιτική και με τη δέσμευση ότι θα επεκτείνει τον ρόλο της κεντρικής κυβέρνησης στην καθοδήγησης της χώρας εν μέσω της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν είναι ο πιο ηλικιωμένος πρόεδρος που έχει εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα.

Ιστορική εκλογή της Κάμαλα Χάρις

Την ίδια ώρα, το αποτέλεσμα είναι ιστορικό καθώς μαζί με τον Μπάιντεν, εκλεγεται και η Κάμαλα Χάρις, που γίνεται η πρώτη γυναίκα και μάλιστα έγχρωμη, που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι το πιο υψηλό αξίωμα στο οποίο έχει φτάσει γυναίκα στη χώρα.

Μάλιστα η νίκη της συμβολίζει πολλές πρωτιές: γίνεται η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη γυναίκα, η πρώτη κόρη μεταναστών που ορκίζεται αντιπρόεδρος.

Το αποτέλεσμα θεωρούνταν από πολλούς προδιαγεγραμμένο, αφού πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφοφόροι ψήφισαν πρόωρα, ακούγοντας στις εκκλήσεις για προστασία από την πανδημία.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε και τη λαϊκή ψήφο -σε αντίθεση με τις εκλογές του 2016, όπου η Χίλαρι Κλίντον προηγήθηκε έναντι του νικητή Τραμπ- και έσπασε το ρεκόρ των 74 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που τον στήριξαν, καταρρίπτοντας τους 70 εκατομμύρια ψηφοφόρους που τάχθηκαν υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα το 2012.

Μάλιστα ο Μπάιντεν προηγείται και σε άλλες τρεις πολιτείες. Αν το προβάδισμά του επιβεβαιωθεί, θα έχει κερδίσει τις εκλογές με 300 εκλέκτορες.

«Βιάζεται» λέει ο Τραμπ

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς Τραμπ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Πενσιλβάνια. «Βιάζεται να ποζάρει ψευδώς ως νικητής», τονίζει σε δήλωσή του, διαμηνύοντας ότι «οι εκλογές απέχουν πολύ από το να ολοκληρωθούν».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να ανακηρυχθεί ψευδώς ως νικητής και γιατί τα φιλικά προς αυτών μέσα ενημέρωσης προσπαθούν τόσο σκληρά για να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να εκτεθεί η αλήθεια. Το γεγονός είναι ότι οι εκλογές είναι πολύ μακριά από το τέλος. Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει πιστοποιηθεί νικητής καμίας πολιτείας», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, που θέτει ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας.

Στην Πενσιλβάνια, αναφέρει ο απερχόμενος πρόεδρος, οι νομικοί παρατηρητές των Ρεπουμπλικανών, δεν έχουν πρόσβαση να δουν την καταμέτρηση. «Οι νόμιμες ψήφοι αποφασίζουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος και όχι τα ειδησεογραφικά μέσα», προσθέτει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλλει δικαστική μάχη από τη Δευτέρα, με στόχο να διασφαλιστούν οι εκλογικοί νόμοι.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου στο Four Seasons Total Landscaping στη Φιλαδέλφεια. Πολλοί θεώρησαν ότι η συνέντευξη θα γίνει σε ξενοδοχείο, που όμως διέψευσε κάτι τέτοιο, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πει, ειδικά και μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Πενσιλβάνια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος στην πρώτη του έξοδο μετά τις εκλογές, έφτασε πριν λίγη ώρα στο κλαμπ του γκολφ που διατηρεί στη Βιρτζίνια. Αρχικά ο Τραμπ έγραψε ότι η συνέντευξη Τύπου θα γίνει από τους δικηγόρους του, ωστόσο στη συνέχεια έγραψε απλά για «μεγάλη συνέντευξη τύπου» σε χώρο της Φιλαδέλφεια.

 

Τηλεκπαίδευση: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ

Lockdown: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα – Οι τρεις εβδομάδες ίσως γίνουν 4 μήνες!

Αρχάγγελος Μιχαήλ: Ποιος είναι ο στρατηλάτης των αγγέλων και προπομπός των ψυχών

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τους πρώτους που του ευχήθηκαν είναι ο Κυριάκος 🙄🙄🙄🙄Πάει και αυτός δεν θα την βγάλει την θητεία 😂

  2. Μιχο μου, γιοργαζεις σημερα? Ειχα την εντυπωση οτι το “Μιχος” ηταν το επωνυμο σου, οπως καλη ωρα ειναι ο Πετρος ο Μιχος!! Χρονια σου πολλα βρε παιδαρε και να εισαι παντοτε υγιης, ακμαιος, γερος και δυνατος και Παοκτζης! Τακης

  3. Τάκη εντάξει η ευχές στον φίλο μας τον Μιχο αλλά παρεβηκες τους όρους που λένε οι σχολιαστές και σχολιάζεις άσχετα με το άρθρο. Θα σου βάλουν και εσένα τώρα τις φωνές? Μπα δεν εισε Αντρέας εσύ και θα γλυτώσεις τις σπόντες ορισμένων κυρίων και κυρίες ότι σχολιάζουμε αλλά αντί άλλων. Ρε εσύ Τάκη είναι αλήθεια ότι αυτός ο Τζόνι ο νέος boss είπε “αν επιθυμεί η Μελάνια μπορεί να μείνει στο White House” 😆😆Εδώ έχουμε καινούργιο πλανητάρχη για τον Παοκ και το θρύλο θα μιλάμε. Τα αθλητικά στα σπορ άρθρα του μπλοκ. Σορρυ για την παρατηρήσει αλλά φύλαγε τον…… σου 😆

  4. Τάκη σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά. Χθες είχαμε και μια μικρή συνεστίαση με φίλους και γείτονες από την πολυκατοικία, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε κάποιον ντυμένο με τη φανέλα του θρύλου για να παίξουμε μπιζζζζζ. Και να προσπαθεί να μαντέψει ποιός του την έριξε κατακέφαλα. Αν έχεις κανέναν υπόψιν, στείλ’τον μας του χρόνου κι έλα κι εσύ να πιούμε τη μπυρίτσα μας. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, Ναι γιόρταζα χθες. Μιχάλης. Οι παιδικοί φίλοι με λένε Μίχο.

  5. Aντρικο, εχω ζητησει επανειλημμενως απο τις κυριες και τους κυριους εδω στο μπλογκ, να μην με εχουνε διαρκως στο… απυροβλητον! Σιγουρα θα εχεις δει ως προς αυτο και το χθεσινο μου σχετικο σχολιον. ΥΓ. Σιγα πια και εσυ με αυτην την κυρια Μελανια! Οι δικες μας οι Ελληνιδες κυριες ειναι πολυ πολυ καλυτερες! Στο… υπογραφω! Την καλημερα μου, Τακης

  6. Αντρεα, ποια Μελανια! Περιστερα και παλι Περιστερα! Εσυ? Για τον Θεο δηλαδη, μην μου πεις για καμια… Πολωνεζα!! Τακης

  7. Τάκη τώρα μου το χάλασες! Δεν περίμενα να πέσεις σε τέτοιο λάθος. Γυναίκες όμορφες και ωραίες υπάρχουν παντού. Και σε Ελλάδα σε Αμερική σε Αφρική στην Ουαλλια στην Τσετσενια 😜όπως κάθε χωρα έχει τις ομορφιές της τα αξιοθέατα το ίδιο υσχιει και για το ωραίο φύλο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τώρα όσο αφορά την Μελάνια την ανέφερα εκτός από τα άλλα διότι είναι στην επικαιρότητα.λογο εκλογών στο USA. Δεν έχω προλάβει να σου πω την αλήθεια να δω την νέα μεγάλη κυρία της America την γυναίκα του Τζόνι? Θα σου πω όταν την δω και την αναλύσω 😜

  8. Άσχετο… ΜΙΧΟ πολύχρονος. Χαρούμενος υγιής ευτυχισμένος να είσαι πάντα. Να σου ευχηθώ να ξανά πάρετε κ κάνα πρωτάθλημα, αλλά πιο πολλές πιθανότητες έχει η κυρία Μαρία να πάρει τις εκλογές, παρά εσείς το πρωτάθλημα 😋Πολύχρονος κ πάλι! Jole7

  9. Αντρικο, ασφαλως και παντου σε ολον τον κοσμο υπαρχουνε γοητευτικες και ομορφες γυναικες. Προσωπικα, εγω απο τα τελευταια πραγματα που κοιταω σε μια γυναικα ειναι η εξωτερικη της εμφανιση και εικονα, οσο και αν με αυτο που αναφερω δεν πειθω για του λογου μου το αληθες! Κυριως τα ποιοτικα και εσωτερικα χαρακτηριστικα ειναι αυτα που μετρανε και με ελκυουνε σε μια κυρια και επισης μου “ακουγεται” υπεροχα οταν αυτη η κυρια τυγχανει να ειναι εξυπνη, ανοιχτομυαλη, ευφιης και το κυριοτερον: ΛΟΓΙΚΗ! Ειμαι απο τη φυση μου ενας ακουστικος ανθρωπος και γοητευομαι ιδιαιτερως οταν η κυρια που βρισκεται διπλα μου εχει κατι να μου πει και δεν ειναι ανιαρη, μονοτονη και βαρετη! Το ομοιον βεβαιως οφειλω παραυτα να ανταποδιδω και εγω, ετσι ωστε να υπεισερχεται μια καποια ειδους ισοροπια! Μην νομιζεις, δεν τα πολυβρισκει κανεις κατι τετοια τοσο απλα και ευκολα…” πραγματακια” την σημερον ημεραν και θα λεγα πως ζητουμενα ειναι, παρα αυτονοητα, η και κανονας! Αντρικο, αυτα τα… παμπολλα προς ωρας…! Τακης

  10. Το άρθρο μιλάει για τον νικητή των αμερικανικών εκλογών. Ούτε για την Μελάνια μιλάει ούτε για τη γυναίκα του… Τζόνι. Αυτή είναι η γνώμη σου, αλλά η γνώμη σου δεν μας ενδιφέρει. Δεν χρειάζεται να μας αναλύσεις τίποτα. Τον εαυτόν σου να αναλύσεις θέτοντάς του το ερώτημα: όσα γράφω είναι σχετικά; Έχουν ουσία; Γιατί υπάρχω; Πως προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο; Πως συνδράμω στον πολιτισμό και πως προάγω τις αξίες; Σκέψου εσύ, κάνε την ανάλυσή σου και θα καταλάβεις μόνος σου… Δεν είναι δύσκολο. Ακόμη και η κουτσή Μαρία το καταλαβαίνει. Χρόνο να σκεφτείς μια φορά έχεις άπλετο!

  11. Στον παραπονιαρη 15:00 που μας κάνει την παρατήρηση για την γνώμη μου. Βρε αδερφέ αυτή είναι ο σκοπός του μπλοκ να λέω εγώ και εσύ τη γνώμη μου? Το άρθρο το πιάσαμε έγω και ο Τάκης και ασχοληθήκαμε για τις κυρίες των προέδρων. Έχετε παρεξηγήσει την έννοια του μπλοκ και γενικά τα σοσιαλ μίντια. Εδώ μέσα ο λόγος και ο διάλογος πρέπει να γινόταν όπως στα καφέ τα καφενεία που συζητούν οι πατριώτες μας και τα ξέρουν και τα γνωρίζουν και όλα. Εγώ και εσύ αν είμαστε στο DaAlma στο Paul’s κλπ θα συζητάγαμε για τα αθλητικά και για την γυναίκα του Τσονι σ δεν θα μιλάγαμε πόσα λεφτά περνάει ο Αντρέας στην Ουαλία και σε ποιο σούπερ μάρκετ ψωνίζει. Για σκέψου εσύ και οι άλλοι και πείτε μου ποιος λέει τα άσχετα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog