Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Έρχονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: «Μπλόκο» στην πώληση διαρκών αγαθών

- Advertisement -

Στην απόφαση να απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ καθώς αυτό συνιστά αθέμιτος ανταγωνισμός, κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έπειτα και απ’ τις διαμαρτυρίες των εμπόρων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στα βιομηχανικά είδη που… φεύγουν από τα ράφια συμπεριλαμβάνονται τα ρούχα, τα υποδήματα, οι οικιακές συσκευές, τα χαλιά, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα είδη σπιτιού, τα έπιπλα, τα είδη τεχνολογίας κ.λπ.

Ωστόσο, θα εξακολουθούν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ βιομηχανικά είδη πρώτης ανάγκης, π.χ. χαρτικά, απολυμαντικά κ.λπ.

Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση διαρκών αγαθών σε σουπερμάρκετ, έχει ξεκινήσει διαβούλευση με φορείς του Υπουργείου πάνω στα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων.

Οι εμπορικοί σύλλογοι ζητάνε να μην επιτρέπεται η πώληση συγκεκριμένων κωδικών αγαθών που αφορούν ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις τους.

Πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης και της ΕΣΕΕ επιβεβαιώνουν ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το εύρος των περιορισμών, πιθανότητα και εντός της ημέρας.

 

 

 

πηγή: eleftherostypos.gr

Γιώργος Ψυχογιός: Προβλήματα στην τηλεδιδασκαλία. Εσείς δεν ήσασταν που διαφημίζατε την ψηφιακή σας επανάσταση;

Κορονοϊός: Λειτουργία δήμου Κορινθίων λόγω των νέων μέτρων

Κορονοϊός: ‘Εκτακτα μέτρα από το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν και δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτό το μέτρο έχει και μια λογική.. Εφαρμόστηκε στην ουαλλια στο δεύτερο lockdown.. Στο πρώτο δεν υπήρχε αυτό το μέτρο στα σούπερ μάρκετ κυρίως. Η λογική είναι ότι όταν σου επιβάλουν να βγαίνεις έξω μόνο για να πας να αγοράσεις είδη πρώτης ανάγκης φαγώσιμα δηλαδή και να γυρίσεις σπίτι σου δεν θα κοιτάς τα ρούχα τα καλυντικα κει αλλά πράγματα που έχουν τα σούπερ μάρκετ. Στην καραντίνα δεν σου χρειάζονται καινούργια ρούχα γιατί δεν μπορείς να βγεις και έξω 😂Ρόμπα κάλτσα και πιτζαμα η δουλειά.Καλησοερα από την εκτός lockdown ουαλλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog