Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θανάσης Μουζάκης: Tα αντανακλαστικά των κυβερνούντων θα πρέπει να αφουγκράζονται τις πληγές των λαών τους

- Advertisement -

Γράφει ο Θανάσης Μουζάκης

Με αυξημένη την οικονομική πίεση στα νοικοκυριά και με την οικονομική κατάσταση να έχει επιδεινωθεί σε ένα ποσοστό άνω των 65% των Ελλήνων,λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους η αγωνία η ανασφάλεια και ο φόβος για την επόμενη μέρα κορυφώνεται,και ειδικά ο φόβος για την υγεία και την επιβίωση.

Παρόλο που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στήν αύξηση των κρουσμάτων και την πανδημία,οι προβλέψεις για αναταράξεις στην οικονομία δείχνουν το χειρότερο……..

Η μεγάλη εξάρτηση της Ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό δέχθηκε σημαντικό πλήγμα,ενώ η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης μεγάλου ποσοστού νοικοκυριών έχει συνέπεια την αύξηση των οφειλών τους,την αύξηση του δανεισμού για τις υποχρεώσεις τους,αλλά και την μη δυνατότητα αποταμίευσης.

Με ένα 2ο lockdown όχι αναπόφευκτο ας ελπίσουμε τουλάχιστον να αποφύγουμε καταστάσεις,που έζησε η Ιταλία κατά την πρώτη φάση της πανδημίας έτσι ώστε τα ανησυχητικά σημάδια να εκλείπουν σιγά σιγά.

Ανησυχητικά σημάδια που το μελλοντικό αποτελεσματικό εμβόλιο να αποτελεί το κλειδί τόσο για την έκλειψη αυτών,όσο και για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Όμως παρόλο που η πανδημία έχει γονατίσει κυριολεκτικά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού,θα πρέπει η ίδια η κυβέρνηση χωρίς να χρησιμοποιεί την *ασπιρίνη* των παρατάσεων να προχωρήσει ειδικά τώρα σε γενναίες μειώσεις οικονομικών υποχρεώσεων (ένφια, τέλη κυκλοφορίας κλπ) σε νοικοκύρια που έχουν πληγεί…και είναι πάνω απο το 65% του συνόλου της Χώρας,και όχι να εφαρμόζει το σύστημα της παροδικής ανακούφισης…(παρατάσεις) γιατί ο λαβωμένος υπόχρεος θα τα βρεί μπροστά του…..

Η κυβερνητική αλληλεγγύη δεν έχει ταβάνι και τα αντανακλαστικά των κυβερνούντων θα πρέπει να αφουγκράζονται τις πληγές των λαών τους.

Αφήστε τις παρατάσεις και προχωρήστε σε μειώσεις οικονομικών υποχρεώσεων του λαού….

Εξάλλου ο Υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Ιούλιο ειχε πεί:Η Ελληνική οικονομία και τα διαθέσιμα του προυπολογισμού αντέχουν ένα 2ο lockdown!!!!!

**Ο Θανάσης Μουζάκης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

 

 

Χρ.Βλαχοπάνος: Χωρίς προστευτικά plexiglass η Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου (ηχητικό)

Κόρινθος: Δωρεάν rapid test σε οδηγούς (φωτο)

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιμένεις εσύ από την νέα δημοκρατία να σου κάνει μειώσεις, σέ κανά επιχειρηματία μπορεί να του χαρίσει τίποτα εκατομμύρια.

  2. Πωρωμένος τσυριζαίος ο 20.46. Σου λέει, ο πολάκης έκανε διευθυντη του νοσοκομείου Σαντορίνης τον Βουλκανιζατέρ. Άρα μπορεί να κάνει κι εμένα στην Κόρινθο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog