Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Δράμα δίχως τέλος στην Θεσσαλονίκη – Δεν φτάνουν τα ψυγεία για τους νεκρούς

- Advertisement -

Δεκάδες διασωληνωμένοι καθημερινά δίνουν μάχη στη Θεσσαλονίκη μέσα από τις ΜΕΘ με αντίπαλο τον κορονοϊό. Άλλοι τα καταφέρνουν και κάποιοι άλλοι δυστυχώς φεύγουν από τη ζωή.

Και μέσα στο βαρύ κλίμα του πένθους, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός απέναντι στους νεκρούς χάνονται, καθώς πολλά θύματα covid-19 μένουν… εκτός ψυκτικών θαλάμων.

Τους φόβους του να μην «αγγίξουμε το φαινόμενο του Μπέργκαμο» εξέφραζε ήδη από τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος, Σωτήρης Αγγελέτος. Μιλώντας στο GRTimes.gr ανέφερε μεταξύ των άλλων.

 

«Όσον αφορά την κρατική υποδομή που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι άξια συγχαρητηρίων. Θέτουν πάνω απ’ όλα το ύψιστο καθήκον τους και σε δεύτερο επίπεδο τον εαυτό τους. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή για τη φιλοξενία των σωρών από covid-19, όσον αφορά στους ψυκτικούς θαλάμους».

Έχουν σταλεί επιστολές προς τους αρμόδιους, αλλά δεν υπάρχει κάποια αναφέρει ο κ. Αγγελέτος. «Και παρόλο που τους είχαμε αναφέρει ότι το κόστος δημιουργίας των ψυκτικών θαλάμων θα ήταν εξ ολοκλήρου δικό μας, δεν απάντησαν, όπως όφειλαν. Γιατί και αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή έχουν δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κηδεία».

Η συζήτηση όμως, για τον κ. Αγγελέτο, δεν σταματά απλά στην αξιοπρέπεια απέναντι στους νεκρούς.

«Μια σωρός μολυσμένη από κορονοϊό αποτελεί κίνδυνο. Είναι άμεσα μεταδιδόμενο το νόσημα στο οποίο εκτιθόμαστε ως λειτουργοί. Με το κράτος, παράλληλα, να μην θέλει να μεριμνήσει. Οι κανόνες που ακολουθούμε είναι συγκεκριμένοι και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό που προμηθευόμαστε μόνοι μας. Είμαστε η μοναδική χώρα του κόσμου όπου δεν υπάρχει επάρκεια ψυκτικών θαλάμων για νεκρά σώματα» τονίζει ο πρόεδρος.

Κορονοϊός: Δύο κρούσματα σήμερα στην Κορινθία

ΕΟΔΥ: 3227 κρούσματα στις 19 Νοεμβρίου – Αναλυτικά οι περιοχές

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog