Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για σοβαρά θέματα

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr 

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ζητούν εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με επιστολή τους,  προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Φίλιππα Θυμή.

Συγκεκριμένα οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι με βάση το νόμο 3852/2010, άρθρο 2 παρ. 67 και τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο DEE 3 της 204/2011 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου) ζητούν να ορισθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:

Α. Σύγκλισης της γενικής συνέλευσης Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε με τα κάτωθι θέματα :

I. Να οριστεί δικηγόρος προκείμενου να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η τουριστική βρέθηκε ως τρίτη συναιτούσα στην πρώτη αίτηση της κοινοπραξίας στο πρωτοδικείο Κορίνθου για την υπαγωγή της στο 106 Α.

II. Να μας γνωστοποιηθεί, από τη κοινοπραξία, το δικόγραφο για την ένταξη στο 106 Α και να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι που απεσύρθη. Εφόσον είμαστε μέλος της κοινοπραξίας έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε.

III. Δεν έχουμε ακόμη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ομίλου Comer, προκείμενου να υπολογίσουμε τις οφειλές ή τις απαιτήσεις μεταξύ, της Τουριστικής Λουτράκι α.ε και του ομίλου, όπως από πολύ καιρό πριν μας είχε ζητήσει ο εκπρόσωπος του ομίλου.

IV. Να απαιτήσουμε, να μας γνωστοποιήσει η κοινοπραξία όλες τις μέχρι σήμερα όφειλες της.

V. Να απαιτήσουμε, να μας γίνουν γνωστοί οι όροι της αγοράς των δανείων της Τραπέζης Πειραιώς από τον όμιλο Comer άμεσα.

VI. Να αποφασίσουμε τον ορισμό δικηγόρου, προκείμενου να γνωμοδοτήσει αν δύναται η όχι, να λυθεί κοινοπραξία μεταξύ Club Hotel Casino Loutraki s.a & Τουριστικής Λουτράκι α.ε, εφόσον δεν έχουν υλοποιηθεί, ακόμα, οι συμβατικές προς την Πολιτεία υποχρεώσεις της πρώτης.

Β. Να ανευρεθεί το αναγκαίο χρηματικό πόσο, προκειμένου να προμηθευτεί ο Δήμος ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος θα διατεθεί στους μαθητές όλων των βαθμίδων. Ο εν λόγω εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την τηλε-εκπαίδευση των μαθητών.

Γ. Να μας γνωστοποιηθεί ο τρόπος διάθεσης των έκτακτων κρατικών κονδυλίων που χορηγήθηκαν στο δήμο στο πλαίσιο της πανδημίας του covid-19.

Δ. Να αποφασίσουμε, την άμεση δραστηριοποίηση της επιτροπής διαπραγματεύσεων των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων η οποία έχει εντελώς αδρανοποιηθεί.

Ε. Λήψη απόφασης για να μας γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα της μελέτης των οικονομικών και νομικών συμβούλων που έχουν προσληφθεί από τον Δήμο, για να μας βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις με την Club Hotel.

Οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι στο τέλος της επιστολής τους επισημαίνουν ότι «τα  συμπεράσματα, υποτίθεται ότι θα ήσαν έτοιμα πριν από μια εβδομάδα».

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι:

Kώστας Λογοθέτης (επικεφαλής ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Ζερβός Κων/νος  (επικεφαλής ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Δημήτρης Βασιλείου (επικεφαλής ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ)

Θανάσης Μουζάκης (δημ.συμβουλος ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Δημήτρης Δέδες (  δημ.συμβουλος ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)                             »

Θεόδωρος Πέτρου (δημ.συμβουλος ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Βασίλης Βασιλείου (δημ.συμβουλος ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ)

Ακλιβιάδης Δρίτσας (δημ.συμβουλος ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Γιώργος Κοντός (ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος)

 

**Στην ίδια κατεύθυνση τάσσεται και ο κ. Χρήστος Ασημακόπουλος ( επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης)

 

 

Σε απόγνωση ο Στάθης Μπούκουρας: «Με βάζουν πάλι φυλακή»

Κορινθία: 6.240.000 ευρώ για έργα στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Οδηγίες από το Δασαρχείο Κορίνθου για τη διακίνηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Κατά της βίας των γυναικών ο Λουτρακιώτης Βασίλης Μπισμπίκης και άλλοι ηθοποιοί (video)

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog