Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

13033: Ποιον κωδικό χρησιμοποιούμε για να πάμε στο ATM;

- Advertisement -

Με ποιους κωδικούς sms στο 13033 γίνονται οι μετακινήσεις

Απαραίτητο είναι πλέον το SMS στο 13033 για να μεταβείτε σε σούπερ μάρκετ, σε γιατρό, στο φαρμακείο ή για σωματική άσκηση. Τι γίνεται, όμως, εάν θέλετε να πάτε στην τράπεζα για μια συναλλαγή που δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή γιατί χρειάζεστε ΑΤΜ;

Άλλος κωδικός ισχύει στο 13033 για σούπερ μάρκετ, άλλος κωδικός για φαρμακείο και άλλος για τράπεζα. Για να μετακινηθεί κάποιος σε τράπεζα ή ΑΤΜ θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 γράφοντας τον κωδικό 3, το ονοματεπώνυμο του, και την διεύθυνση κατοικίας του.

Παράλληλα, μπορούν να μετακινήθούν και κατεβάζοντας  από το forma.gov.gr την αίτηση που θα βάλουν (Χ) τον λόγο που θέλουν να μετακινηθούν.

Με ποιους κωδικούς sms στο 13033 γίνονται οι μετακινήσεις

Στο δεύτερο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και έως και τις 30 Νοεμβρίου, οι έξοδοι των πολιτών γίνονται υποχρεωτικά και μόνο με αποστολή μηνύματος στο 13033 ή με την αίτηση μέσω του forma.gov.gr.

Η αποστολή των SMS στο 13033 λόγω του lockdown γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό

Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)

Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog