Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επαγγελματίες: Πώς θα βρείτε 1.000 ευρώ στον λογαριασμό σας τη Δευτέρα

- Advertisement -

Αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη θα έρθουν όσοι επαγγελματίες έσπευσαν να κάνουν αίτηση για την 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα χρήματα, θα κατατεθούν τη Δευτέρα στον τραπεζικό τους λογαριασμό καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ακολουθεί την ταχύτερη διαδικασία από τότε που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ήδη, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 35.000-40.000 (παρά το γεγονός ότι τα λογιστικά γραφεία είναι κλειστά). Όσοι λοιπόν θέλουν να βρουν χρήματα αύριο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την ΑΑΔΕ, πρέπει να κάνουν την αίτηση σήμερα.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι επαγγελματίες που έχουν κλείσει με κρατική εντολή αλλά και όλοι οι επαγγελματίες που έχουν υποστεί μείωση εσόδων τουλάχιστον 20% στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Για όσους δεν προλάβουν να κάνουν την αίτηση μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, θα υπάρξει δεύτερος γύρος πληρωμών στο τέλος της εβδομάδας.

Από Δευτέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα λογιστικά γραφεία, αναμένεται καταιγισμός αιτήσεων καθώς υπάρχει το πολύ ισχυρό κίνητρο του “χαρίσματος” του 50% του ποσού. Τα ποσά κυμαίνονται στα 1000-2000 ευρώ για την πλειοψηφία των αιτούντων και από αυτά, τα μισά (δηλαδή 500-1000 ευρώ) δεν θα επιστραφούν.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η τακτική αυτή που “εγκαινιάζεται” από αύριο (δηλαδή το δηλώνεις σήμερα και πληρώνεσαι σε λίγα 24ωρα) να συνεχιστεί μέχρι να “σβήσει” η ύφεση και η πανδημία. Οι “κλειστές” επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, θα μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής νούμερο 4 ώστε να χρηματοδοτηθούν με ποσά που θα κυμαίνονται από 1000 έως 30.000 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους).

Το ίδιο θα συμβεί και τον Δεκέμβριο, το ίδιο θα συμβεί και τον Ιανουάριο. Ήδη δηλαδή έχουν προγραμματιστεί:

1. Η επιστρεπτέα προκαταβολή νούμερο 4 η οποία θα καλύψει την απώλεια τζίρου επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Είναι η φάση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή, θα κλείσει στις 30 Νοεμβρίου και οι πληρωμές ξεκινούν από αύριο.

2. Η επιστρεπτέα προκαταβολή νούμερο 5 η οποία θα καλύψει την απώλεια τζίρου επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσα στον Νοέμβριο. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου και οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

3. Η επιστρεπτέα προκαταβολή νούμερο 6 η οποία θα καλύψει την απώλεια τζίρου επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσα στον Δεκέμβριο.

Η πρακτική που ανακοινώθηκε για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 –δηλαδή για η διαδικασία εξπρές για την χορήγηση των χρημάτων με μια και μόνο αίτηση- θα ακολουθηθεί και στους επόμενους δύο γύρους. Με την πιθανότητα παράτασης της καραντίνας μέσα στον Δεκέμβριο να είναι μεγάλη, στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε το χρήμα να φτάνει πιο γρήγορα στην αγορά.

Τι μένει λοιπόν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι; Πρώτον να συμπληρώνουν σε μηνιαία βάση την πορεία των εσόδων τους στην σχετική πλατφόρμα και δεύτερον να υποβάλλουν αιτήσεις σε κάθε γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog