Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

- Advertisement -

Το απεχθές φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών δυστυχώς εξακολουθεί να εκδηλώνεται ακόμα και στις πιο προηγμένες κοινωνίες. Μια βαθιά πληγή που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικά, κοινωνικά ή οικονομικά.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Mία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Η κατάσταση δυστυχώς για πολλές γυναίκες επιδεινώθηκε από την έναρξη των μέτρων καραντίνας για την αντιμετώπιση του COVID-19. Στην Ελλάδα οι κλήσεις στην γραμμή βοήθειας 15900 τετραπλασιάστηκαν κατά την διάρκεια του 1ου lockdown.

Στόχος κάθε πολίτη, κάθε κυβέρνησης, κάθε κοινωνίας θα πρέπει να είναι η εξάλειψη κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Να τερματίσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια.

Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει για αρχή να πάψουμε να θεωρούμε την βία κατά των γυναικών ως ιδιωτική υπόθεση. Μας αφορά όλους. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί.

Ο Γιάννης Ανδρέου είναι μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και Αν. Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής ένταξης και συνοχής.

 

Καινούργιο αυτοκίνητο για τις ανάγκες του Δήμου παρέλαβε ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης

Άγιοι Θεόδωροι: Εμπρησμοί σε κάδους απορριμμάτων και σε καφάο της ΔΕΗ

Τηλεδιάσκεψη για την διώρυγα: Αποφασίστηκαν τεχνικές μελέτες για το θέμα των πρανών και περίφραξη κατά μήκος

Διώρυγα: “Για δύο μέτρα δεν θρηνήσαμε θύματα – Αυτά πρέπει να γίνουν στον Ισθμό”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog