Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μυστήριο στο Τατόι! Βρέθηκαν θαμμένες 70 βαλίτσες της βασίλισσας Φρειδερίκης

- Advertisement -

Περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα στο Τατόι καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα.

Βρέθηκαν σχεδόν εξαφανισμένα, κάτω από τόνους σκόνης.

Άρχισαν όμως μέρα με τη μέρα να αποκαλύπτονται με προσοχή και με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για τα αρχαία αντικείμενα, ώστε όταν εμφανισθούν στο φως να μην πάθουν κάποια φθορά.

Κατά την εκκένωση, του στάβλου του Γεωργίου του Α’, η οποία πραγματοποιήθηκε, σταδιακά, τις προηγούμενες εβδομάδες, βρέθηκαν αποθηκευμένα πολυάριθμα αντικείμενα από την οικοσκευή της πρώην βασιλικής οικογένειας αλλά και προσωπικά τους αντικείμενα και είδη ένδυσης.

Συγκεκριμένα μέσα στις δεκάδες βαλίτσες που ανακαλύφθηκαν στοιβαγμένες, σε διάφορα σημεία του στάβλου, μαζί με έπιπλα εποχής, χαλιά και έργα τέχνης, βρέθηκαν πολυτελή φορέματα της Βασίλισσας Φρειδερίκης αλλά και κάποιες παραδοσιακές στολές ξένων χωρών τις οποίες η τέως βασιλική οικογένεια είχε δεχτεί ως δώρα.

Τόσα χρόνια οι βαλίτσες παρέμεναν εξαφανισμένες σε ντουλάπες και σε ερμάρια χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για το τι έχουν μέσα και γιατί δεν είχαν μεταφερθεί τότε αλλού, όπως είχε μεταφερθεί με νταλίκες η υπόλοιπη βασιλική περιουσία.

Τα μυστήρια των βασιλικών κτημάτων αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου.

Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις άμαξες, στον σταύλο του Βασιλέως Γεωργίου βρέθηκαν και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρονών με την ετικέτα να γράφει «Δεκέλεια»!

πηγή

Συνάντηση Ταγαρά, Νίκα,Γκιώνη, ΙΓΜΕ για τη Διώρυγα της Κορίνθου (φωτο) 

Casino Λουτράκι: ‘Ερχεται η νέα πρόταση Comer 

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη η πρωθυπουργός της Δανίας για τη θανάτωση μινκ 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tι λες ρε ξεφτίλα?! Ο μισθός του/της προέδρου της Δημοκρατίας είναι μεγαλύτερος και καταλαμβάνει μια θέση καθαρά διακοσμητική. Ο ρόλος του Βασιλιά είναι σαφώς ουσιαστικότερος. Καλύτερα οι φόροι μου να πήγαιναν στην βασιλική οικογένεια, παρά σε Σαρτζετάκη, Παπούλια, παυλόπουλο και σακελαροπουλου που δεν της αρέσει το Αικατερίνη, το ηθελε κατερίνα. Πληρωνέ τους κορόιδο που σου αρέσει προεδρική δημοκρατία!!!

  2. Ευτυχώς που βρέθηκαν τώρα, γιατί ο σύριζα θα τα έκαιγε. Ή τα τσακάλια του θα τα πουλούσαν σε δημοπρασίες στο εξωτερικό για να τα κονομίσουν, όπως και ο πετσίτης του παππά και ο παπαγγελόπουλος. Ξέρουν αυτοί τον τρόπο όταν πρόκειται για λεφτά για τη τσέπη τους, αλλά όχι για το λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog