Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, αναφέρει:

Ένα ακόμη ΝΕΟ έργο με ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ που πετύχαμε από το Πράσινο Ταμείο ξεκινάει!

Πρόκειται για το έργο “Αναβάθμιση της διαμόρφωσης του Πάρκου Δ. Μάτση στο Λουτράκι” με κεντρικό σημείο του έργου την κατασκευή υπαίθριου Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων, το οποίο θα διαθέτει αρχιτεκτονική γραμμή στα πρότυπα του αρχείου Ελληνικού θεάτρου και θα προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και απρόσκοπτη θέαση.

Το έργο προϋπολογισμού 632.669,96€ υπάγεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018», σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 5182/9-10-2017 και κωδικό «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2017» Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει το έργο σε ποσοστό 23,29% του προϋπολογισμού του έργου στη βάση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος, ενώ το υπόλοιπο του προϋπολογισμού (76,71%) θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως

“Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στη διάχυση κοινωνικής και πολιτισμικής γνώσης”.