Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

e-ΕΦΚΑ: Καταβάλλεται σήμερα η «13η σύνταξη» σε 104.721 συνταξιούχους

- Advertisement -

Καταβάλλονται σήμερα με εμβόλιμη πληρωμή τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019.

Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Η σημερινή διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην οριστική απονομή του συνόλου των συντάξεων αυτών και έτσι πραγματοποίησε και την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή που δικαιούνταν.

Η καταβολή της λεγόμενης 13ης σύναξης, τον Μάιο του 2019 προέβλεπε την καταβολή μιας επιπλέον ολόκληρης σύνταξης στους συνταξιούχους με κύρια σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων έως 500 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη από 501 ευρώ έως 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους. Το 50% της σύνταξής τους θα λάβουν οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη από 601 ευρώ έως 1.000 ευρώ. Τέλος, οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους.

Η συνολική πληρωμή των 101.551 περιπτώσεων που λαμβάνουν σήμερα την έκτακτη ενίσχυση είναι 24.509.971 ευρώ. Επίσης, οικονομική ενίσχυση θα λάβουν και 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή 4/12 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

πηγή

Κώστας Παντελέου: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πάρκο Μάτση για την κατασκευή του θεάτρου 810 θέσεων

Ντροπή! Κλειστό λόγω έλλειψης ιατρού το Περιφερειακό Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων (φωτο) 

Δήμος Κορινθίων: Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στη ζωή των Κορινθίων 

Η άγνωστη υπηρεσία του TAXISnet: Δείτε ποιος κατασκοπεύει το ΑΦΜ σας!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog