Στην κορυφή της λίστας αναζήτησης του Shazam πρωταγωνιστεί το «Dance Monkey», η επιτυχία της Αυστραλής ποπ σταρ Tones And I.

Το «Dance Monkey» αναζητήθηκε 36,6 εκατομμύρια φορές. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κομμάτι «Player In C» των Lilly Wood and The Prick.

Πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες, κάθε μήνα, χρησιμοποιούν το Shazam ώστε να μάθουν ποια είναι τα κομμάτια που ακούν χωρίς να γνωρίζουν τους τίτλους τους και τους καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 και νίκησε τον προηγούμενο κάτοχο δίσκων «Wake Me Up» από τον Σουηδό DJ Avicii.

Η Tones And I ή Toni Watson, όπως είναι το πραγματικό της όνομα ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι ανεκτίμητη για την καριέρα της δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως το Shazam της έδωσε την ευκαιρία να διευρύνει το ακροατήριό της.

Το «Dance Monkey» έμεινε για έντεκα ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Παράλληλα, βρέθηκε στο Νο1 των charts άλλων 29 χωρών.

Το τραγούδι κατέχει, επίσης, το ρεκόρ με τις περισσότερες αναζητήσεις σε μία ημέρα στο Shazam. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Shazam, οι χρήστες αναζητούν περισσότερο χορευτικές και ποπ επιτυχίες.

Το Shazam λειτουργεί αναλύοντας το μοναδικό ηχητικό αποτύπωμα του κάθε κομματιού. Έκανε πρεμιέρα το 2002, τότε ονομαζόταν «2580» ο τηλεφωνικός αριθμός που καλούσαν οι χρήστες για να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Τότε, στη βάση δεδομένων του, είχαν καταχωρηθεί 1 εκατομμύρια τραγούδια και χρειαζόταν 15 δευτερόλεπτα για να αναγνωριστεί το κομμάτι. Ο χρήστης ενημερωνόταν με μήνυμα στο κινητό του.

Σήμερα απαιτούνται μόλις δύο δευτερόλεπτα για την ταυτοποίηση του κομματιού, ενώ ο αριθμός καταχωρημένων τραγουδιών στη βάση δεδομένων έχει δεκαπλασιαστεί.

πηγή

Κώστας Παντελέου: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πάρκο Μάτση για την κατασκευή του θεάτρου 810 θέσεων 

Ντροπή! Κλειστό λόγω έλλειψης ιατρού το Περιφερειακό Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων (φωτο) 

Δήμος Κορινθίων: Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στη ζωή των Κορινθίων

Γιώργος Γκιώνης: Το Casino πρέπει να επιβιώσει (video)