Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φρίκη! Χτύπησαν μέχρι θανάτου κουτάβια στην Ψάθα (σκληρές εικόνες)

- Advertisement -

Το φιλοζωικό σωματείο καταγγέλλει ότι κανείς από την περιοχή δεν αποκαλύπτει τον δράστη ενώ τα ουρλιαχτά των κουταβιών ακούγονταν για πολλή ώρα

Χθες η Φιλοζωική Ένωση Μεγάρων αρχικά ενημερώθηκε για κάποια κουταβάκια, που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση φαινόταν να έχουν δηλητηριαστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, η νεκροψία ήταν καταπέλτης με τον κτηνίατρο να διαπιστώνει ότι σκότωσαν κυριολεκτικά στο ξύλο τα κουταβάκια. Τα δύο εντέλει κατέληξαν από εσωτερική αιμορραγία και το ένα παλεύει να ζήσει.

Εθελόντρια του σωματείου έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες και αντίκρισε τρία κουτάβια πλημμυρισμένα στο αίμα. Τα δύο δυστυχώς ήταν νεκρά και το τρίτο προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή. Δύο ακόμα κουτάβια με εμφανείς εκδορές στο σώμα τους έτρεξαν να ξεφύγουν.

Τα κουτάβια αυτά είναι γνωστά στην περιοχή. Προέρχονται από αδέσποτη σκυλίτσα-φάντασμα που κάποιος της έκοψε σύριζα τα αυτιά και μετά την παράτησε στο βουνό. Πάνω από 40 κουτάβια της συγκεκριμένης σκυλίτσας έχουν δοθεί για υιοθεσία από τους εθελοντές της ΖΕΜ. Όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει να πιαστεί η συγκεκριμένη φοβική σκυλίτσα, ήταν αδύνατο. Τα κουτάβια σιτίζονταν από εθελόντρια και κάτοικο της περιοχής. Ήταν φοβικά και δεν πλησίαζαν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεκροψία έδειξε ότι τα κουτάβια είχαν υποστεί ρήξη πνεύμονα και ήπατος, πολλαπλές εκδορές, σπασμένα πλευρά. Τα δύο κουτάβια εν τέλει κατέληξαν από εσωτερική αιμορραγία και το ένα, ο Brave όπως ονομάστηκε, παλεύει για τη ζωή του. Το φρικτό αυτό έγκλημα στην περιοχή της Ψάθας έρχεται να προστεθεί στο καθημερινό φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων που μαστίζει τη χώρα μας, ακόμη και μετά την ψήφιση του βανανισμού και της φόνευσης ζώων ως κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη. Να σημειωθεί ότι κανείς από την περιοχή τόση ώρα δεν παραδέχτηκε ότι άκουσε τα ουρλιαχτά των κουταβιών. Κι ας γνωρίζουν ότι η σιωπή είναι συνενοχή. Η ΖΕΜ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την εύρεση του δράστη.

Η κ. Μανώλη, πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων δήλωσε στο SKAI.gr: «Πρέπει κάποιος να καλόπιασε τα κουτάβια με κονσέρβα κι εκείνα πάνω στην πείνα τους, πλησίασαν, τα στρίμωξε και έσπειρε το θάνατο. Δε το χωράει ανθρώπινος νους πώς κάποιος μπορεί να ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου ένα κουτάβι. Οι εικόνες αυτές σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Για πόσο θα μένει ατιμώρητος όποιος το έκανε; Αυτός ο άνθρωπος που έσπασε στο ξύλο 3 κουτάβια γύρισε σπίτι του, στην οικογένειά του και με χέρια βαμμένα με αίμα συνεχίζει τη ζωή του σα να μην τρέχει τίποτα. Αυτή η ίδια κοινωνία που θρέφει ένα δολοφόνο και παράλληλα συγκαλύπτει με τη σιωπή της είναι σίγουρα μία κοινωνία που νοσεί. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να σπάσουν τη σιωπή τους και να προστατέψουν αν όχι τα ζώα, τουλάχιστον τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Η βία έχει πολλές μορφές και όποιος κακοποιεί ένα ζώο είναι ζήτημα χρόνου να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο».

Αν γνωρίζεται το οτιδήποτε για το περιστατικό μπορείτε και πρέπει να απευθυνθείτε στην ΕΛΑΣ. Αν θέλετε να υιοθετήσετε ή να βοηθήσετε το κουτάβι που επέζησε της άγριας επίθεσης, τον Brave, ή να προσφέρετε κάποια οικονομική βοήθεια για την τροφή, τις εξετάσεις, την φροντίδα και την ανάρρωσή του μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6934557590 ή με το email zem.megara@yahoo.com.

 

Πηγή: skai.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog