Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εργα Πολιτισμού στην Κορινθία επισκέφθηκε η Αθηνά Κόρκα (φωτο)

- Advertisement -

Σε επίσκεψη εργασίας σε έργα πολιτισμού στην Π.Ε. Κορινθίας προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα ευρεία επίσκεψη εργασίας σε σημαντικά έργα υπό εξέλιξη στον τομέα του πολιτισμού στην #Κορινθία μαζί με την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Κασίμη, τους αρχαιολόγους και τους αρχιτέκτονες των έργων.

Αρχικά βρέθηκα στο χώρο του Λιμένα των Κεχρεών όπου πραγματοποιείται το έργο «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη καταλοίπων Αρχαίου Λιμένα Κεχρεών» με προϋπολογισμό στις €720.000. Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη αναδειχθεί ναοί καθώς και ευρήματα που βρίσκονται στο μουσείο Ισθμίας και έπεσαι η εργασία των ενάλιων αρχαιοτήτων.

Έπειτα επισκέφθηκα το χώρο της Αρχαίας Διόλκου όπου βαίνει προς ολοκλήρωση το πρώτο στάδιο του έργου «Προστασία και ανάδειξη στο χώρο του Αρχαίου Διόλκου» με προϋπολογισμό €3.000.000 και για τα τρία υποέργα. Επιδίωξη μας είναι η ολοκλήρωση του έργου βάση του χρονοδιαγράμματος. Η πορεία των έργων είναι ικανοποιητική παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω κοροναϊού καθώς και λόγω καιρού.

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του ‘’Εξαμίλιου’’ Ιουστινιάνειου Τείχους» όπου άμεσα προβλέπεται η προκήρυξη για πρόσληψη αρχαιολόγου για την έναρξη του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις €320.000.

Επακολούθησαν τεκμηριωμένες προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων ώστε να ολοκληρωθούν μελέτες και να έχουμε την ωρίμανση έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 2021-2027. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να είναι μεγάλος αρωγός και χορηγός αυτών και πολλών ακόμα έργων πολιτισμού.»

 

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aυτό ναι. Μακάρι να διαβάζουμε συνέχεια τέτοια νέα που προάγουν τις επιστήμες και αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας. Επιστημονική συνεισφορά στον τόπο που μας κάνει υπερήφανους να διαβάζουμε για αυτή, παρά για φράτζες, φρατζόλες και ομάδα της ξεφτίλας. Τέτοια θέλουμε να μαθαίνουμε.

  2. Εκεί στα αρχαία που ψάχνουν μπορεί να βρουν καμία κούπα της ομάδας σου. 😂😂Αντε γειά καναπεδατε 46 🏆

  3. Τί είναι πια ρε φιλαράκι? Να μην γράφουμε καθόλου καλύτερα? Όλα πρέπει να τα απαντάς εσύ? Βλέπεις διαρκώς συνωμοσίες και μπιχτές για σένα ή μήπως απεγνωσμένα ψάχνεις άτομα για να σβύσεις την μοναξιά σου? Χαλάρωσε λίγο γιατί είσαι πολύ στην τσίτα. Ξαπλώσου στον καναπέ σου, χαλάρωσε, κούλαρε, άνοιξε την τηλεόραση να δεις 7-8 ματς σερί να στανιάρεις λίγο γιατί μας βγήκες πολύ στραβόξυλο. Δεν πάνε καλά οι δουλειές, είναι η ηλικία, ή κάηκε όλη η φουρνιά και έπεσε το βάρος σε σένα? Κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ. Όσο πιο ευγενικά γίνεται στο λέω, εκτός κι αν κι εδώ βάλεις κατά νου(?) υπονοούμενα. Φτάνει.

  4. Φιλαράκι δεν είπα να μην γράφετε. Γράφετε ότι θέλετε. Αφού γράφετε θα απαντάω. Συνομοσιες συμμαχίες που μου λες ψαχτα αλλού. Το στραβό ξύλο δεν είμαι εγώ φιλαράκι. Τώρα εσύ μου λες ότι οι μπιχτες που κάνουν σκόπιμα μερικοί που δεν τους πάνε καλά οι δουλειές έχουν ηλικία μεγαλύτερη από την δική μου τις φαντάζομαι. Εντάξει θα σου κάνω την χάρη. Αλλά να μου κάνεις και εσύ μια χάρη να μην πεταγεσε όταν σχολιάζω με κάποιον άλλον. Στο λέω και εγώ ευγενικά δεν σου πέφτει λόγος να σχολιάσεις. Αν αναφέρω μαι σε εσένα να απαντάς. Δικηγόροι τέλος. Το κατάλαβες το υπονοούμενο. Να περάσει παρακαλώ πολλά σχόλια κόβουμε πάλι Χαρά

  5. Φιλαράκι εμείς στον τόπο μας αλληλοϋποστηριζόμαστε. Είμαστε τοπικιστές. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς σε αυτό το δρεπάνι άργους, αλλά όποιον θίξουν σε εμάς, γινόμαστε ένα χέρι σαν φτιάρι και σβερκώνουμε το κάθε κουτσαβάκι. Μην το πάρεις προσωπικά, στο λέω όσο πιο ήρεμα μπορώ, γιατί σέβομαι και την ηλικία σου αλλά και για να σταματήσεις να προσβάλλεις κόσμο και να πάψεις επιτέλους να γίνεσαι διαρκώς ο τζανετάκος του lb.

  6. Έχω απαντήσει αλλά δεν έχει περάσει ακόμα. Πάμε να6σου πω εγώ φιλαράκι ποιος αληλοιποστηριζετε. Βρε φουκαρά αν είσαστε τοπικιστες το Λουτράκι θα είχε γίνει Μόντε Κάρλο. Πριν πω οτιδήποτε θέλω να μας πει για το Δρεπανο που γράφεις συνέχεια. Εγώ ξέρω γιατί το γράφεις αλλά να το πεις για να δούνε και οι άλλοι γιατί το γράφεις. Αν δεν απαντήσεις εισε κότα. Το ξαναγράφω εισε κότα. Μην το πάρεις και εσύ προσωπικά αλλά είσε κότα. Το ποιος προσβάλει κόσμο μην το λες σε εμένα κουταβάκι όχι κουτσαβακι. Ποιον ΠΡΟΣΒΆΛΩ εγώ ρε τον Αρχοντη?Αυτος προσβάλει εμένα. Παρακαλώ να περάσει γιατί έχω πάρει στροφές ανάποδες. Και κερατάς και δαρμένος πάει πολύ. Επιτέλους εκεί στο μπλογκ να αφήνετε και αντίλογο. Καλησπέρα

  7. Ο φιλαράκος τελικά είναι εδώ για να κάνει πλάκα και χαβαλέ ή να τσακώνεται με κάθε έναν σχολιαστή και με τους συντάκτες επειδή δεν περνούν τα μηνύματά του, όπως πιστεύει? Μάλλον έχει πολλά νεύρα, ίσως η κλεισούρα λόγω του ιού, ίσως η αδυναμία του να έρθει στην Ελλάδα, ίσως να σχετίζονται με όλη την πορεία της ομάδας του στην Ευρώπη φέτος, ίσως αυτό το κερατάς, που μόνος του ανέφερε, αλλά ίσως να είναι και του χαρακτήρα του. Να είναι νευρώδης και ανίκανος να κοινωνικοποιηθεί, οπότε όποτε τρώει πόρτα να θολώνει η γκλάβα του. Φιλαράκι χαλάρωσε, ηρέμισε. Κανείς δεν έχει μένος μαζί σου ούτε μίσος. Ίσως να έχεις εσύ με τον εαυτόν σου, αλλά εμείς όχι. Εμείς είμαστε εδώ για να σχολιάζουμε τα του τόπου μας. Αν δεν σου αρέσει, γράψου σε ένα οπαδικό σάιτ και γράφε κατεβατά, τσακώσου με τον κοσμάκη, κάνε οτιδήποτε θέλεις, αλλά άσε μας ήσυχους γιατί εμείς είμαστε Λουτρακιώτες, όχι κότες. Αν θέλεις κότες, τράβα στα Μέγαρα και κλείσου σε κανένα κοτέτσι. Άντε κάνε μας την χάρη σε παρακαλώ. Στο λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ γιατί δεν μου αρέσει να προσβάλω ανθρώπους. Καλησπέρα και κούλαρε γιατί θα πάθεις και τίποτα σε τέτοια τσίτα που είσαι συνέχεια. Ριλάξ αρχοντόπουλο, ριλάξ και στο ρελαντί.

  8. Σου ειχα απαντήσει αλλά τεχνικά προβλήματα από ότι έμαθα υπάρχουν στο μπλογκ και δεν έρχονται τα σχόλια !θα το ξανα προσπαθήσω !φιλαρακο δεν μου αρέσει το ύφος σου !Αν γράψω και εγώ στο ίδιο ύφος θα με κόψει η Χαρά !Και εγώ για αυτο σχολιάζω για να μαθαίνω τα νέα του τόπου μου !Αν εσυ είσαι λουτρακιωτης μια εγώ είμαι δέκα !!Οι Λουτρακιωτες που ξέρω και έχω μεγαλώσει εγώ δεν είναι σας τους 5-6 περίεργους εδώ μέσα φοράνε παντελονια και δεν είναι κοτες !Τωρα που είπα κοτες η κότα του μπλογκ ακόμα να απάντηση !που να απάντηση η κότα που το παίζει και κοκόρακι !!Δεν συνεχίζω γιατί θα με κοψουν !φιλαρακο την πάρτη σου και την κριτική άλλου !ενταξει ευγενικά και εγώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog