Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσχημα την πανδημία, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ, προχώρησε στη διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση της ΟΛΜΕ εκφράστηκε με σαφήνεια, αναφέροντας ότι σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς τη δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση,  χωρίς την  εξασφάλιση του αυτοπρόσωπου και τη διενέργειά τους σε ημέρα μη εργάσιμη, μόνη λύση θα ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες, δυνατότητα που άλλωστε  παρείχε  και η ίδια η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο.

Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα πρωτοφανή γεγονότα, όπως η απόφαση του Υπουργείου να μην αποδεχτεί τις αποσύρσεις όλων σχεδόν των υποψηφίων πριν από τις «εκλογές» και η άρνησή του να δώσει τις καταστάσεις ψηφισάντων – αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών κάθε ψηφοφορίας – στην ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ , οδηγούν στην πλήρη απονομιμοποίησή τους.

Η ΟΛΜΕ θεωρεί ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός, αντίθετα, έχει αποφασίσει, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, από αυτούς τους «υποψηφίους», που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, το Δ.Σ. της  Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας, υιοθετώντας  την απόφαση της Ομοσπονδίας:

  • Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δε θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».
  • Ζητά την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.

 

 

Με 70 επιπλέον tablets ενισχύει τα σχολεία του ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι αλλάζει για βάσεις και αριθμό εισακτέων

Σχολεία : Πότε σταματούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση για τα Χριστούγεννα

Β.Νανόπουλος: Ξεκίνησε σήμερα το έργο που θα δώσει υψηλής ποιότητας νερό σε Άσσο, Λέχαιο, Περιγιάλι