Να δώσουν το παράδειγμα στους εμβολιασμούς καλεί τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο, μέσω τηλεδιάσκεψης, προσυνέδριο της ΚΕΔΕ για τις ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, είπε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση, δια του στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έχει ανακοινώσει, ότι έρχεται ένα οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους Έλληνες, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Εκεί, θα πρέπει να υπάρξει η δική μας συμπαράταξη και συμπαράσταση.

Οι Δήμαρχοι νομίζω, ότι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους δημότες, να συμμετέχουν με την παρουσία τους στην καμπάνια για να εμβολιαστεί, αν είναι δυνατόν, το σύνολο του πληθυσμού, σε κάθε Δήμο, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο κ. Θεοδωρικάκος δίνει «εντολή» στους δημάρχους να εμβολιαστούν πρώτοι. Για να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Θεοδωρικάκος -εμβόλιο: Δώστε το καλό παράδειγμα

Παράλληλα ο ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους δημάρχους:

να εντείνουν τους ελέγχους για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και να δώσουν το καλό παράδειγμα της αυστηρής τήρησης των μέτρων,

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως πρέπει να:

«συνειδητοποιήσουμε και να κρατήσουμε, ως απόλυτη προτεραιότητα, ότι ο στόχος μας είναι να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Δεν μπορεί κανείς να συμβιβαστεί και να συνηθίσει το γεγονός ότι εδώ και πολλές εβδομάδες χάνουμε περίπου 100 ανθρώπους την ημέρα. Δεν είναι ένας αριθμός, που μπορείς να τον ακούς και να τον προσπερνάς.

Οφείλουμε όλοι, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κάθε πολίτης, ξεχωριστά, η κάθε οικογένεια, ξεχωριστά, να τηρήσουμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα που ισχύουν»,

κατέληξε.

πηγή

Λουτράκι: Διάνοιξη αγροτικών δρόμων με τη βοήθεια της Σχολής Μηχανικού 

Πάτρα: Βγήκε νικητής ο 8χρονος με κορονοϊό – Το δώρο του προσωπικού της ΜΕΘ (φωτo-video) 

Αυτό το νεοκλασικό στην Πλάκα θα στεγάσει το έργο του Οδυσσέα Ελύτη (φωτο)

Εντυπωσιάζει το υποθαλάσσιο τούνελ 11 χλμ. κάτω από τον Ατλαντικό (φωτο-video)