Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ανάρτηση πινάκων ηρώων του 1821 στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

- Advertisement -

Αναρτήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτίριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, οι προσωπογραφίες των 12 ηρώων του 1821, που φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαριλύ Ξαγά.

Η ανάρτηση των πινάκων, με ήρωες που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ενέργεια από την πλευρά της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των εορτασμών που έχουν προγραμματιστεί για την συμπλήρωση -τον επόμενο χρόνο 2021- δύο αιώνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Η καταξιωμένη εικαστικός, είχε αναλάβει να φιλοτεχνήσει προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια, για τα 200 χρόνια της Επανάστασης.

Τερμάτισαν το click away στο Αγρίνιο: Δοκίμαζαν παντελόνια μέσα στον δρόμο (Video) 

Βγάζουν το στόλο στο Αιγαίο οι Τούρκοι: Navtex για άσκηση με πραγματικα πυρά μεταξύ Θάσου και Λήμνου

Οι προτάσεις της Ομοσπονδίας των εμπόρων της Πελοποννήσου 

Επιστροφή χρημάτων από την «Πελοπόννησος Α.Ε.» διεκδικεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σχετικά με την ανάρτηση ζωγραφικών πινάκων ηρώων του 1821 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στην Τρίπολη, έχω δυο απορίες:1. Αν η ζωγράφος που φιλοτέχνησε τους 12 πίνακες, για ανάρτηση σε δημόσιο χώρο, είναι μέλος του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδος (ΕΕΤΕ);2. Αν οι αρμόδιοι της περιφέρειας επέλεξαν την συγκεκριμένη ζωγράφου μετά από ανοιχτό δημοσιευμένο διαγωνισμό, και αν ναι, που δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός;Τ.ΣΕικαστικός της Νομού ΚορινθίαςΜέλος του ΕΕΤΕ.

  2. Σχετικά με την ανάρτηση ζωγραφικών πινάκων ηρώων του 1821 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στην Τρίπολη, έχω δυο απορίες:1. Αν η ζωγράφος που φιλοτέχνησε τους 12 πίνακες, για ανάρτηση σε δημόσιο χώρο, είναι μέλος του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδος (ΕΕΤΕ);2. Αν οι αρμόδιοι της περιφέρειας επέλεξαν την συγκεκριμένη ζωγράφου μετά από ανοιχτό δημοσιευμένο διαγωνισμό, και αν ναι, που δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog