Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο «μεγιστάνας» των λαθραίων τσιγάρων: Οι φιλανθρωπίες, η βόμβα και η Μύκονος

- Advertisement -

Σε ένα πολυτελές σπίτι στα Άνω Λιόσια έκαναν έφοδο πάνοπλοι αστυνομικοί για να συλλάβουν έναν από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Στην ακριβή αυτή οικία υπήρχαν σκυλιά-φύλακες, κάμερες αλλά και φρουροί, οι οποίοι επιτηρούσαν την οικία όλο το 24ωρο. Ωστόσο, ο «τσιγαράς», όπως τον αποκαλούσαν οι αστυνομικοί, ήταν άφαντος και δεν συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι βρίσκονταν μόνο ο γιος του και η γυναίκα του. Μετά τις έρευνες στο σπίτι το μόνο που βρήκαν οι αστυνομικοί ήταν ένα πιστόλι Glock.

Στη συγκεκριμένη πολυτελή οικία άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα τον Ιανουάριο του 2017.

Την υπόθεση είχε αναλάβει τότε η Δίωξη Εκβιαστών, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν τότε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στα Άνω Λιόσια βρίσκεται πίσω από γνωστή εταιρία εμπορίου φρούτων αλλά και εταιρεία που νοικιάζει βίλες στη Μύκονο.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον ομογενή επιχειρηματία ως ένα από τα μεγάλα «κεφάλια» στο χώρο της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, που συνήθως καταφέρνει να ξεγλιστρά από τις Αρχές.

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από τις γερμανικές Αρχές για λαθρεμπόριο τσιγάρων και μάλιστα είχε εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία.

Εξέτισε ποινή περίπου ενός χρόνου φυλάκισης και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το πρόσωπο αυτό εμφανιζόταν στις κοινωνικές του συναναστροφές ως άτομο… low profile, ενώ κατά καιρούς έκανε χορηγίες στην εκκλησία.

Η Αστυνομία είχε βάλει ξανά στο παρελθόν στο μικροσκόπιο τον συγκεκριμένο ομογενή, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν πίσω από την αγορά ακριβών μηχανημάτων παρασκευής τσιγάρων αλλά και φορτηγών.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το εμπόρευμά του κυκλώματος κατέληγε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στα Άνω Λιόσια δεν εμφανίζεται στη δικογραφία ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, διότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία.

Επιχειρησιακός αρχηγός εμφανίζεται άλλο πρόσωπο, το οποίο επίσης έχει απασχολήσει τις Αρχές για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Το ερώτημα είναι τι στοιχεία θα προκύψουν τελικά σε βάρος του ομογενή επιχειρηματία και τι «βάθος» θα έχουν.

πηγή

Τεράστια επιτυχία της ΕΛΑΣ σε παράνομα εργοστάσια καπνού και τσιγάρων (φωτο – video)

Πάνω από 11 κιλά ηρωίνη σε ειδικές κρύπτες στο αυτοκίνητο του (φωτο – video) 

Καταδίωξη στο Σχιστό: Το πολυτελές τζιπ, η… μυστική κρύπτη και το πιστόλι

Σύλληψη 35χρονου στη Λακωνία με 1.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog