Ανθρωποκυνηγητό με λαθροθήρες είχε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αρκαδίας το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου στην περιοχή του χωριού Μηλιά η ΟΠΚΕ σε έλεγχο ρουτίνας που εκτελούσε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, εντόπισε όχημα με τέσσερις λαθροθήρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κυνήγι έχει απαγορευτεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αλλά πολλοί δεν έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα και βγαίνουν κανονικά για κυνήγι, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για τον έλεγχο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και χάθηκε πετώντας μία τσάντα στην οποία υπήρχαν δύο θηράματα, δύο λαγοί, τους οποίους παράνομα είχαν σκοτώσει οι κυνηγοί.

Έπειτα ακολούθησε καταδίωξη και σε μπλόκο που έκανε η ομάδα της ΟΠΚΕ κατάφερε να ακινητοποίηση το όχημα με τους δύο λαθροθήρες.

Οι δύο συνεπιβάτες κατά την διάρκεια της καταδίωξης κατάφεραν να διαφεύγουν προς τα βουνά, ενώ οι δύο εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωρο.

Σχηματίστηκε δικογραφία και κατασχέθηκε το όχημα, οι προβολείς, τα θηράματα, τα φυσίγγια και οι λαθροθήρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι στους δύο λαθροθήρες επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 300 ευρώ για την παράβαση μετακίνησης λόγω κορωνοϊού.

Όσον αφορά τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος που τράπηκαν σε φυγή, τα στοιχεία τους είναι γνωστά και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Τέλος, να τονίσουμε ότι το Δασαρχείο πραγματοποιεί καθημερινά περίπολα για να εντοπίσει τους κυνηγούς που παράνομα κυνηγούν εν μέσω πανδημίας και δέχεται πολλές καταγγείλεις από κατοίκους οι οποίοι αναφέρουν ότι «τα βουνά έχουν γεμίσει φώτα»

πηγή

ΑΔΜΗΕ: Τουλάχιστον μέχρι αρχές Ιανουαρίου στον πάγο το σημαντικό έργο για την Πελοπόννησο 

Αφιέρωμα του BBC στα τσακώνικα -«Μία από τις αρχαιότερες ζωντανές γλώσσες της Ευρώπης»

Τα στρατιωτικά οχήματα «ΔΙΑΣ» έτοιμα να αλλάξουν επίπεδο στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις 

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο κωδικός στο 13033 για τα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά