Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί η Apple δεν συζήτησε καν να αγοράσει την Tesla;

- Advertisement -

Tα tweets του ιδιοκτήτη της Tesla, Elon Musk, έχουν πάντα σημασία και αξία, μιας και αναμοχλεύουν καταστάσεις, υποδαυλίζουν φήμες, δημιουργούν προβλήματα ενίοτε και στον ίδιο και έχουν επίδραση στο χρηματιστήριο και την αποτίμηση της εταιρείας.

Αυτή τη φορά ο δαιμόνιος Musk έγραψε πως στις «σκοτεινές» μέρες της Tesla, τότε που εξελισσόταν το Model 3, το βασικό της μοντέλο, ήθελε να προτείνει στην Apple την πώληση της Tesla.

Έναντι μόλις 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και λέμε μόλις γιατί η τρέχουσα αξία της έχει εκτοξευθεί στα 650 δις δολάρια.

Η συζήτηση δεν έγινε καν, καθώς ο ισχυρός άντρας της Apple, Tim Cook, δεν δέχθηκε ούτε να συναντήσει το Musk -μπορεί να είχε και κάτι άλλο υπόψιν του, πέρα από το αυτοκίνητο της Apple οπως θα δούμε- ενώ γενικά υπάρχει ένα θέμα με τη μετοχή της Tesla. Όπως φαίνεται και από το διάγραμμα που ακολουθεί δεν μιλάμε για άνοδο αλλά για εκτόξευσή της το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έτσι δεν είναι λίγοι οι ειδικοί, όπως αυτοί της JP Morgan, που τη θεωρούν υπερβολικά υπερτιμημένη και προειδοποιούν για μια ενδεχόμενη πτώση που θα είναι εξίσου αν όχι πιο θεαματική από την άνοδό της.

Πάντως με την ευκαιρία ήρθε και πάλι στο προσκήνιο το πλάνο Titan της Apple η οποία επανήλθε στην προοπτική εξέλιξης και κατασκευής ενός αυτοκινήτου, φυσικά ηλεκτρικού, με χρονικό ορίζοντα το 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο αυτό θα έχει μπαταρία νέας δομής καθώς και εξελιγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog