Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Στον «αέρα» η εστίαση

- Advertisement -

Προτεραιότητα της κυβέρνησης και των ειδικών είναι πλέον η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η επικρατέστερη ημερομηνία μέχρι στιγμής είναι η 8η Ιανουαρίου, κάτι που επιβεβαίωσε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου» είπε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης και των ειδικών είναι πλέον η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως αν τελικά οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

«Πάντα όταν βγαίναμε από καθεστώς περιοριστικών μέτρων πηγαίναμε σταδιακά».

Εξαδάκτυλος: Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση
Στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ανέφερε, μάλιστα, πως μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία υπήρξε σταθεροποίηση στους αριθμούς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, είπε: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση… Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Open, διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Στον «αέρα» η εστίαση

Την ίδια ώρα, στον «αέρα» παραμένει το άνοιγμα της εστίασης, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, λέγοντας πως είναι δύσκολο γνωρίζει κανείς από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα συνεχίσουμε όπως τώρα και δεν θα ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος.

Σημαντικό χαρακτήρισε, μιλώντας στο Mega, τον τζίρο που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα, όπως είπε.

«Είχαμε αυξημένη κινητικότητα τις προηγούμενες μέρες» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορωνοϊό, συνεπώς χρειάζεται υπομονή.

Ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο με τρεις μέρες πριν τις 7 Ιανουαρίου αφού ληφθεί υπόψη η ανάλυση όλου του επιδημιολογικού χάρτη.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε εξάλλου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ενώ χαρακτήρισε δύσκολο να πει κάποιος από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού.

Για το αίτημα του κλάδου της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο το λαμβάνει υπόψη αλλά «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο». Το νέο έτος, στο τέλος αυτής της κρίσης, θα γίνει ο απολογισμός και ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους θα δοθεί στήριξη στις επιχειρήσεις και στους κλάδους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για ποιο click away μιλάνε;Μπορεί να εφαρμόστηκε στις μεγάλες πόλεις αλλά στις μικρές όλοι η σχεδόν όλοι ψώνιζαν μπροστά στα καταστήματα χωρίς τηλέφωνο και mail αυτή είναι η πραγματικότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog