Πέθανε στα 98 του χρόνια ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής, Pierre Cardin.

Tην είδηση του θανάτου γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η οικογένεια του σχεδιαστή.

Ο Cardin γεννήθηκε το 1922 στην Ιταλία και μετανάστευσε στη Γαλλία σε μικρή ηλικία, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείου του Νουιγί στο δυτικό Παρίσι.

Οι γονείς του ήταν αγρότες στην Ιταλία και μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η φτώχεια και η εξαθλίωση τους ανάγκασε να φύγουν στη Γαλλία, στα μέσα της δεκαετίας του 1920.

Εκείνος μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας του Paquin μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Pierre Cardin ξεκίνησε να μαθαίνει την δίπλα σε έναν σχεδιαστή στο Saint-Etienne, περίπου δέκα χρόνια αργότερα. Ο Cardin θα δουλέψει με τον Jean Cocteau Christian Bérard, σχεδιάζοντας και φτιάχνοντας κουστούμια και μάσκες.

Όπως αναφέρει η «Le Parisien», αργότερα θα γνωριστεί με το φίλο του Bérard, Christian Dior, ο οποίος θα τον προσλάβει ως πρώτο σχεδιαστή στον οίκο του. Ίδρυσε τον δικό του οίκο μόδας το 1954, ενώ από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO.

Ο θρύλος της μόδας ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde. Λάτρευε τα γεωμετρικά σχέδια και ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες.

Ο Pierre Cardin κατάφερε το brand του να ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τους πιο γνωστούς Γάλλους παγκοσμίως.

πηγή

Κλείνει η δομή φιλοξενίας μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους – Τι δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ράτης 

ΝΕΟ επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων 30-49. Οι αιτήσεις άνοιξαν! 

Χριστουγεννιάτικο δώρο ζωής για ένα δελφίνι στη Χαλκιδική (video) 

H Aστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ενίσχυσε τη «θεοπροσφορά» για τις γιορτές