Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος : Ένα εκπληκτικά αλλά όμορφα μοντέρνο σπίτι πάνω στη θάλασσα, με θέα προς τον Κορινθιακό

- Advertisement -

Με μοναδική θέα προς τον Κορινθιακό, το αρχιτεκτονικό γραφείο R.C.TECH σχεδίασε και κατασκεύασε ένα μοναδικό εξοχικό σπίτι στην Νεράντζα Κορινθίας απλότητας και αντιθέσεων, για μια νεαρή οικογένεια.

Χωρίς τοπολογικά χαρακτηριστικά, εκτός από τη θέα στη θάλασσα, οι αρχιτέκτονες ήταν ελεύθεροι να σχεδιάσουν ένα καταφύγιο που θα ταίριαζε καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών τους.

Και κάπως έτσι αποφάσισαν να αγκαλιάσουν τολμηρά το μεσογειακό περιβάλλον που απλώνεται μπροστά, σχεδιάζοντας το Beach House Neratza, ένα σπίτι ιδανικό για την οικογένεια, για να δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αντικατοπτρίζοντας την ομαλότητα του γύρω εδάφους, το Beach House Neratza εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας, με κυρίαρχα στοιχεία την τσιμεντένια πέργκολα και μια επιμήκη πισίνα που οριοθετεί διακριτικά τα όρια μεταξύ του σπιτιού και της παραλίας.

Πλησιάζοντας το σπίτι από την νότια πλευρά, αυτό που συναντά κανείς είναι μια οικεία αυλή που χαρακτηρίζεται από μια κίτρινη πόρτα που ξεπροβάλλει στη σιωπηλή παλέτα των ασβεστωμένων τοιχών του σπιτιού, του σκυροδέματος από πέργκολα και του ξύλινου πατώματος στην είσοδο.

Το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα της πόρτας – μια παιχνιδιάρικη επιλογή που αποσκοπεί να πυροδοτήσει τη φαντασία των παιδιών – βλέπει την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στο μυθικό βουνό του Παρνασσού που υψώνεται πάνω από τον Κόλπο της Κορίνθου. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για την κουζίνα ανοιχτού χώρου και την τραπεζαρία από υαλοπίνακα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που βρίσκονται πίσω από την πόρτα.

Οσον αφορά τη διαρρύθμιση, το σπίτι διαθέτει τζάκι και δύο μεγάλους κυλινδρικούς φεγγίτες που φέρνουν το φως της ημέρας στην κουζίνα και την τραπεζαρία ενώ το σαλόνι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πτέρυγες υπνοδωματίων, μία που στεγάζει τις κρεβατοκάμαρες της οικογένειας και μία για τους επισκέπτες.

Σε συνδυασμό με μια ευρύχωρη βεράντα, την πισίνα και την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το παραθαλάσσιο αυτό σπίτι αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για την οικογένεια να απολαύσει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής δίπλα στην θάλασσα και να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις.

Δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι:

πηγή

Φωτιά σε σπίτι στο Βραχάτι Κορινθίας 

O Λουτρακιώτης Βασίλης Μπισμπίκης απασφάλισε: «Θα το έχω ενοχή γιατί πήγα να δουλέψω σε σίριαλ στην τηλεόραση;» 

Lockdown αλα Ελληνικά – Χαμός στις παραλίες 

Λουτράκι : Εργασίες μόνωσης της στέγης στο κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος 

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσωτερικά φυσάει. Να τους το εγκαινιάσει με πάρτυ ο συλλογος φιλων μουσικής και για τον λογαριασμο καμία ανησυχία. Στείλτε τον στον γκιωνη που διαχειριζεται τα λεφτα μας.

  2. Λαγός βγήκε? Έπαιξαν ήδη σε πάρτυ εγκαινίων της βίλας οι μουσικόφιλοι και τους πλήρωσε ο Γκιώναρος? Αν ναι, να δω τα παραστατικά των παιανισμών σας και να σου δώσω ονοματεπώνυμο να μου τα επιστρέψεις αφού τα πήρες από μένα. Θα μας τα δείξεις ρε?

  3. Καλά μιλαμε ρε μάγκες έχετε λαλήσει κανονικά και με τον νόμο !!ρε τα υπουργεία μου και τα δημαρχεία μου μέσα για το μοντέρνο αυτο σπίτι είναι το άρθρο τι φιλαρμονικές και τέτοια μου λέτε εμένα και στους άλλους που είδαν αυτο το άρθρο ???Θα μπει ένας να διαβάσει και να δει φωτογραφίες για το κτήριο αυτο και θα δει τον κάθε πικραμένο να λέει για την φιλαρμονική !Αλλα και ο άλλος που είπε κάτι για το άρθρο είπε και αυτός την χαζομάρα του για την πισίνα !!Αλλα τι περιμενεις αν δεν έχεις πάει ποιο πέρα από τον Ισθμό που να ξερεις για πισίνες και παραθαλάσσια σπίτια !!Ρε εσυ την πισίνα την έχει οταν κάνει κύμα στη θάλασσα να κάνει εκεί πλατσα πλουτσα !Εσυ αν φτιάξεις σπίτι παραλιακο μην βάλεις πισίνα !!Με εκτίμηση Αντρικος

    • Εγώ όπως είπες Ανδρέας Λέκκας Ουαλία είμαι αμόρφωτος και άξεστος απο χωριό και δεν ξέρω από πισίνες και πλούτη, εσείς εκεί στα ξένα με τα πολλά πτυχία και τα πολλά φράγκα και την ξεγνοιασιά ξέρετε καλύτερα

  4. Σωστός ο φίλος 10:29 Απλώς για επίδειξη πλούτου: σπιταρώνα χωρίς πισίνα? Τί θα πουν άνθρωποι του κύκλου μας? Πώς θα τους εντυπωσιάσουμε?

  5. Πολλά κόμπλεξ,πολλά κόμπλεξ!!!Το θέμα του άρθρου είναι η αρχιτεκτονική προσέγγιση και μόνον σε μία παραθαλάσσια κατοικία χωρίς να υπάρχουν κάποιοι οικονομικοί περιορισμοί.Οι περισσότεροι βγάλατε την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα σας και τιποτα αλλο ..Περαστικά σας !!

  6. Δεν σε είπα ουτε αμόρφωτο ουτε άξεστο αγαπητέ φίλε !!αυτα άλλοι τα λένε για τον Αντρέα !Ειπα ότι δεν έχεις πάει πέρα από τον Ισθμό ,εννοώντας ότι όλα τα πολυτελή μοντέρνα σπίτια έχουν πισίνες !!Μην τα μπλέξουμε πάλι!φιλε Μάχ σωστή η παρατήρηση σου προς τα άκυρα σχόλια σε άρθρα αλλά τουλαχιστον εγώ το μάζεψα !μαλλον σας κόλλησα αυτο το ελλατωμα. που ειχα στο παρελθόν 😎Τώρα σχολιάζω μόνο στα αθλητικά άρθρα για αθλητικά και στα αλλά επι του θέματος !λοιπον τώρα δεν θα μαλώσουμε για μια πισίνα !οποις φτιάξει σπίτι παραθαλάσσιο ας μην βάλει πισίνα και το κλείσαμε το θέμα !Με εκτίμηση Αντρικος

    • Προσωπικα παντως δεν εβαζα πισινα,δεν μαου αρεσει καθολου.Σαν την θαλασσα δεν εχει…Θα προτιμουσα τον χωρο να τον εκμεταλλευτω αλλιως.δεν ξερω πως ,ενα παρκο,ενα γηπεδακι οπως εχει ενα αλλο παραλιακο σπιτι στο Λουτρακι,ακομα ακομα και ενα διαμορφωμενο χωρο με πανι για ιδιωτικο σινεμα …

  7. Μην ασχολείσαι φίλε 16:27, δεν αξίζει. Η κατάληξή σου σε μορφή ευχής ήταν πολύ πιο ουδιώδης από ότι κι εσύ ο ίδιος φαντάζεσαι. Και φυσικά εξαιρετικά ακριβής και απολύτως εύστοχη. Μα απολύτως όμως!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog