Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΛΤΑ Courier: Με προβλήματα οι παραδόσεις παρά τις συμβάσεις με ιδιώτες

- Advertisement -

Σε νέες συμβάσεις με ιδιώτες για την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων προχωρούν τόσο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία όσο και τα ΕΛΤΑ Courier ωστόσο, όπως προκύπτει, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις επιδόσεις.

Ηλεκτρονικά καταστήματα αναφέρουν ότι από τις 12 Ιανουαρίου τα ΕΛΤΑ Courier προχωρούν και πάλι σε παύση των παραλαβών όλων των δεμάτων που είναι προς παράδοση για τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας αλλά και για τα νησιά!

Αν και η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση ωστόσο φαίνεται πως προχωρά σε παύση παραλαβών για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά είχε ανακοινώσει παύση για όλη την Ελλάδα μεταξύ 28.12.20 και 08.01.21. Φαίνεται ότι η κατάσταση με τα συσσωρευμένα δέματα να μην έχει εξομαλυνθεί οδηγώντας την εταιρεία σε διακοπή παραλαβή όχι σε όλη τη χώρα αλλά σε συγκεκριμένους νομούς.

Συμβάσεις με ιδιώτες

Την ίδια στιγμή το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε την ανάθεση της υπηρεσίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και λοιπών συσκευασιών μεταξύ των Κέντρου Διανομής Ταχυμεταφορών Αθήνας & Θεσσαλονίκης, στην εταιρεία «ΆΡΓΟΣ Α.Ε.», για ποσό έως 20.000,00€, πλέον ΦΠΑ.

Η σχετική δαπάνη που θα ανέλθει έως του ποσού των 20.000 ΕΥΡΩ, πλέον Φ.Π.Α. 24%, θα βαρύνει τον κωδικό πίστωσης 64.00 «Εργολαβικά και αποζημιώσεις Πρακτόρων» του προϋπολογισμού έτους 2021 της εταιρείας.

Σε ιδώτες έργο και των ΕΛΤΑ

Παράλληλα τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν τη «Μεταφορά χρηµαταποστολών Μονάδων Ταχυδροµικού Έργου από Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.)».

Ειδικότερα αποφάσισαν τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς χρηματαποστολών των Μονάδων Ταχυδρομικού Έργου (ΜΤΕ), στο Ν. Αττικής, που αναφέρονται στην 6626/2020 υφιστάμενη σύμβαση, µε τροποποίηση αυτής στο 10% της αξίας της, δηλ. για χρονικό διάστημα τριάντα έξι (36) ημερολογιακών ημερών, ήτοι από 05-02- 2021 έως και 12-03-2021.

Η συνολική δαπάνη, παροχής των παραπάνω περιγραφόμενων υπηρεσιών, για χρονικό διάστημα τριάντα έξι (36) ημερολογιακών ημερών, ανέρχεται στο ποσό των σαράντα µία χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (41.864,88 €), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και βαρύνει τον ΚΑ∆ 61981124 «ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» της Υπηρεσίας Ασφάλειας,του Προϋπολογισµού Εκµετάλλευσης ΕΛΤΑ έτους 2021.

Αντιδρά ο Σύλλογος Ταχυδρόμων Νομού Αχαΐας

Την έντονη αντίδραση του για την παραχώρηση έργου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εξέφρασε ο Σύλλογος Ταχυδρόμων Νομού Αχαΐας.

Όπως αναφέρεται: “Τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού η συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις.

Χαρακτηριστικά στην πόλη μας την περιοχή από την 5 πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου θα εξυπηρετούν 3 ταχυδρόμοι και από Τόφαλο μέχρι Δρέπανο 2 ταχυδρόμοι.

Η διάλυση της διανομής σε συνδυασμό με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων που έχει ήδη προαναγγελθεί οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα ΕΛΤΑ με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Τα ΕΛΤΑ είναι δίπλα στον πολίτη για περισσότερα από 100 χρόνια ήταν δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας (πολέμους, πανδημίες κλπ)και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τους Έλληνες πολίτες της υπηρεσίες που δικαιούνται…”

Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Κομβικός πυλώνας του σχεδίου εξυγίανσης αποτελεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα ανακοινωθεί με στόχο την αποχώρηση περίπου 2.000 εργαζομένων, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει υπολογίσει ότι μόνο από τη μείωση του προσωπικού, μέσω της εθελουσίας αλλά και μετατάξεων όπως έγινε στον ΟΣΕ, το ετήσιο όφελος προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το συνολικό πρόγραμμα λειτουργίας των ΕΛΤΑ. Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης των εργαζομένων το σχέδιο προβλέπει ότι από τα 670 ταχυδρομικά καταστήματα που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία θα παραμείνουν περίπου 200 και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν με franchise και πρακτόρευση.

 

 

Καιρός: Ψυχρή εισβολή στη χώρα. Που θα χιονίσει (video)

Μαγικό τοπίο: Όταν το Λουτράκι «ντύθηκε στα λευκά» (φωτο-video)

Γιώργος Γκιώνης: «Mία ακόμα επένδυση προχωράει στο δήμο μας»

Νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ για ηλεκτρονικά καταστήματα έως 5000€

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog