Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Πιστοί στο καθήκον η ομάδα ΔΙΑΣ …είναι παντού ! (φωτο)

- Advertisement -

“Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται στο δρόμο και στην πρώτη γραμμή από το 2010, 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο..

..είναι η νεότερη υπηρεσία που όμως μετράει πολλά θύματα στην ώρα του καθήκοντος… με κρύο, με ζέστη, με βροχή, με χιόνι, οι δικυκλιστές αστυνομικοί, ακάλυπτοι στις καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα εκεί, στους δρόμους, πιστοί στον καθήκον τους, έτοιμοι να ανταποκριθούν με ταχύτητα και να επέμβουν μαχητικά τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής ενέργειας…

Μόνη τους ασπίδα το ψυχικό τους σθένος και το απαράμιλλο θάρρος τους… έχοντας πιστεύω και ιδανικά, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία…περιπολούν κάθε γωνία της πόλης και κάθε στενό…!!!

Στο πέρασμα τους οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά, τους χαιρετάνε, τους ευχαριστούν για το έργο που επιτελούν…γιατί ξέρουν πως είναι αυτοί που θα φτάσουν πρώτοι όταν τους χρειαστούν!!

Μπορεί να ζούμε δύσκολες εποχές με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία  συνεχίζει να αλλάζει την καθημερινότητά μας, ωστόσο και σε αυτήν τη συγκυρία οι αστυνομικοί της ονάδας ΔΙΑΣ Κορίνθου δηλώνουν παρόντες αφού πλέον μια εκ των αρμοδιοτήτων τους είναι και ο έλεγχος για χρήση μάσκας.

Η ομάδα ΔΙΑΣ της Κορίνθου έχει καθημερινές επιτυχίες στο αστυνομικό δελτίο με συλλήψεις περί ναρκωτικών και πολλών άλλων παραβατικών πράξεων, ενώ σε συνεργασία και με άλλα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, προχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε εξιχνιάσεις υποθέσεων.

Οσες φορές χρειάστηκε να σταματήσω για να τους ρωτήσω κάτι, ευγενικοί και πρόθυμοι να μου δώσουν πληροφορίες και να με βοηθήσουν.

Πριν από χρόνια,εγκυμονούσα στον έννατο μήνα, επιστρέφοντας από το γυναικολόγο μου, χρειάστηκε να βρω ταξί, αλλά η Εθνικής Αντιστάσεως στην Κόρινθο ήταν κλειστή λόγω μιας συγκέντρωσης ενώ  ταξί δεν υπήρχε.

Δε δίστασαν να φωνάξουν περιπολικό, να με βγάλουν από την πολυκοσμία και να με βοηθήσουν να επιστρέψω σπίτι μου ασφαλής βρίσκοντάς μου οι ίδιοι ταξί. Την επόμενη μέρα γέννησα. Θυμάμαι με πόση αγάπη μου μιλούσαν. «Μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ». Εγώ πονούσα λίγο και μου έλεγαν: «Πού θέλετε να σας πάμε εμείς. Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά»

(Ηταν ενα περιστατικό που ήθελα να το καταθέσω δημόσια και σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία)

Αξίζει λοιπόν η Ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να ενισχύσουν αυτές τις ομάδες με επιπλέον προσωπικό καθώς και με όλα τα απαραίτητα όσον αφορά τον εξοπλισμό τους.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog