Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αλεξέι Ναβάλνι: Συνελήφθη μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Μόσχας

- Advertisement -

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι έφτασε σήμερα στη Μόσχα και οι Αρχές τον συνέλαβαν αμέσως

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος επέστρεψε πριν από λίγο από τη Γερμανία στη Ρωσία, όπου νοσηλευόταν μετά τη δηλητηρίασή του. Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον Αλεξέι Ναβάλνι, λίγο πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλεξέι Ναβάλνι προσγειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/1), στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο και όχι στο Βνούκοβο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί ενώ σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από το Βερολίνο, ο πιλότος ανέφερε αρχικά καθυστέρηση προσγείωσης 30 λεπτών εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος».

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) επιβεβαίωσαν την σύλληψή του Αλεξέι Ναβάλνι και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητουμένων από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής φυλάκισης, η οποία είχε επιβληθεί το 2014. «Ο Αλεξέι συνελήφθη χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος της σύλληψής του…Δεν μου επέτρεψαν να τον πλησιάσω» όταν πέρασε τα σύνορα, δήλωσε στο Reuters η δικηγόρος του Ολγκα Μιχαΐλοβα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες είχαν απειλήσει από την Πέμπτη τον Ναβάλνι ότι θα συλληφθεί εάν πατούσε το πόδι του στην Ρωσία. Του προσάπτουν ότι δεν παρουσιαζόταν στις αρχές δύο φορές τον μήνα, όπως επιβάλλουν οι όροι ποινής φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στην οποία είχε καταδικασθεί το 2014. Όπως αναφέρει το Reuters, πολλοί ήταν και οι υποστηρικτές του Ναβάλνι που συνελήφθησαν σήμερα στη Μόσχα.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog