Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποιος γιορτάζει σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

- Advertisement -

Ο Απόστολος της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2021. ΙΒ Κυριακής Λουκά με τον καθαρισμό των δέκα λεπρών.

Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας. Ο Όσιος Αντώνιος ο νέος ο Θαυματουργός ο εν σκήτη Βεροίας.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων. Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Εβραίους: Υπηρεσία ευάρεστη στο Θεό. Ευλογία και τελικοί χαιρετισμοί. Αποστολικό ανάγνωσμα κατά την ΙΒ Κυριακή Λουκά από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Εβραίους, ΙΓ'(13) 17-21

Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες· ἵνα μετὰ χαρᾶς τοῦτο ποιῶσι καὶ μὴ στενάζοντες· ἀλυσιτελὲς γὰρ ὑμῖν τοῦτο.
Προσεύχεσθε περὶ ἡμῶν· πεποίθαμεν γὰρ ὅτι καλὴν συνείδησιν ἔχομεν, ἐν πᾶσι καλῶς θέλοντες ἀναστρέφεσθαι.
περισσοτέρως δὲ παρακαλῶ τοῦτο ποιῆσαι, ἵνα τάχιον ἀποκατασταθῶ ὑμῖν.

῾Ο δὲ Θεὸς τῆς εἰρήνης, ὁ ἀναγαγὼν ἐκ νεκρῶν τὸν ποιμένα τῶν προβάτων τὸν μέγαν ἐν αἵματι διαθήκης αἰωνίου, τὸν Κύριον ἡμῶν ᾿Ιησοῦν,
καταρτίσαι ὑμᾶς ἐν παντὶ ἔργῳ ἀγαθῷ εἰς τὸ ποιῆσαι τὸ θέλημα αὐτοῦ, ποιῶν ἐν ὑμῖν τὸ εὐάρεστον ἐνώπιον αὐτοῦ διὰ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, ᾧ ἡ δόξα εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων· ἀμήν.

 

Νεοελληνική Απόδοση

Υπηρεσία ευάρεστη στο Θεό
Να πείθεστε στους ηγέτες σας και να υποχωρείτε, γιατί αυτοί αγρυπνούν υπέρ των ψυχών σας, επειδή θα αποδώσουν λόγο, ώστε αυτό να το κάνουν με χαρά και να μη στενάζουν. γιατί αυτό θα ήταν ασύμφωρο για σας.
Προσεύχεστε για μας. γιατί είμαστε πεισμένοι ότι έχουμε καλή συνείδηση, θέλοντας να συμπεριφερθούμε καλά σε όλα.
Και παρακαλώ αυτό να το κάνετε περισσότερο, για να αποδοθώ σ’ εσάς ταχύτερα.

Ευλογία και τελικοί χαιρετισμοί
Και ο Θεός της ειρήνης, που επανέφερε από τους νεκρούς το μέγα ποιμένα των προβάτων με το αίμα αιώνιας διαθήκης, τον Κύριό μας Ιησού,
είθε να σας καταρτίσει σε κάθε αγαθό, για να κάνετε το θέλημά του, και να κάνει μέσα μας το ευάρεστο μπροστά του διαμέσου του Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει η δόξα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

17 Ιανουαρίου τιμούμε επίσης την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νέου εξ Ιωαννίνων. Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον συγκλονιστικό βίο, την ομολογία πίστεως, το μαρτύριο δια απαγχονισμού, το θαύμα στη μουσουλμάνα με την κλεμμένη κάλτσα και το Απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σημερα Κυριακη 17 Ιανουαριου γιορταζει η μητερα μου, η Αντωνια, συνεπως επιθυμω μεσα απο το αγαπημενο και φιλοξενο Loutrakiblog, να της μεταφερω δημοσια τις ευχες μου για “Χρονια Πολλα”, διοτι οπως και να το κανουμε, για ολους μας και ολες μας, η Μανα ειναι μονο Μια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog