Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Αποζημιώσεις Ενοικίων: Τι συμβαίνει εάν δεν δείτε χρήματα στο λογαριασμό σας;

- Advertisement -

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται η κατάθεση των δηλώσεων “covid 19” για τα κουρεμένα ενοίκια των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Ποιοι δεν θα λάβουν χρήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους ιδιοκτήτες κατά την κατάθεση από δω και μπρος των δηλώσεων «covid 19» για τα κουρεμένα ενοίκια των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, καθώς όπως καταφάνηκε κι από τις πρώτες πληρωμές που έγιναν για τα ενοίκια του Νοεμβρίου δεν αποφεύγονται οι παραλείψεις που τελικά στερούν τους ιδιοκτήτες από τις άμεσες καταβολές.

Ήδη τη Δευτέρα ποσά, συνολικού ύψους 15,3 εκατ. Ευρώ, που καλύπτουν το 50% της αναγκαστικής μείωσης των μισθωμάτων για τον μήνα Νοέμβριο του 2020, πήραν το δρόμο σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ωστόσο υπήρχαν και άλλοι που αν και περίμεναν χτες τον «μποναμα», δεν έλαβαν τα χρήματα.

Βέβαια οι πληρωμές θα συνεχιστούν σταδιακά και τις επόμενες ημέρες αλλά και εβδομάδες μέχρι την ολοκλήρωση της επεξεργασίας όλων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κάποια λάθη «πληρώνονται» κι έτσι χρήματα δεν θα λάβουν στους λογαριασμούς τους:

  • Όσοι έχουν ενοικιαστές που ψευδώς τους δήλωσαν ότι είναι δήθεν δικαιούχοι μείωσης ενοικίου. Δηλαδή περιπτώσεις που ο ενοικιαστής δεν υπάγεται στους λεγόμενους πληττόμενους ΚΑΔ οπότε δεν δικαιούται κούρεμα ενοικίου, αλλά ωστόσο προχώρησε συχνά αυτοβούλως, σε μείωση ενοικίου χωρίς πολλές φορές ο εκμισθωτής να ξέρει εάν υπάγεται στους πληττόμενους ΚΑΔ.
  • Όσοι κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επεξεργασίας διαπιστώνεται ότι έχουν λάθη στις δηλώσεις τους. Αυτοι θα λάβουν σχετικά emails, για να προβούν σε διόρθωσή τους. Πρόκειται για λάθη που αφορούν ανακριβή χρήση ακινήτου, διαφορές στο ύψος του μισθώματος ή μη καταχώριση του ακινήτου στο E9.
  • Επίσης όσοι δεν έχουν δηλώσει στη σελίδα τους στο TAXISNET το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού. Αυτοί πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν άμεσα, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στην κεντρική σελίδα του TAXISΝΕΤ και πατώντας “Ο λογαριασμός μου ” και εν συνεχεία “Δήλωση λογαριασμού – ΙΒΑΝ”.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες από το κράτος δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση του σκληρού αγώνα της ΠΟΜΙΔΑ η οποία εξ αρχής των μέτρων κατά της πανδημίας διεκδίκησε την επιστροφή του 50% της μείωσης, ως αφορολόγητου και ακατάσχετου ποσού» τονίζει η Ομοσπονδία που υπογραμμίζει ότι «παραμένει ως σοβαρότατη εκκρεμότητα η ανάγκη διόρθωσης των προηγουμένων δηλώσεων της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες».

Παράλληλα η ΠΟΜΙΑ θέτει επί τάπητος το ζήτημα αλλαγής του τρόπου υποβολής των δηλώσεων COVID Ιανουαρίου όπου με χρήση πλατφόρμας θα μπορεί αυτόματα να επιβεβαιώνεται αυτόματα online αν ο ενοικιαστής είναι πράγματι δικαιούχος της μείωσης, που σημαίνει και ότι ο ιδιοκτήτης θα είναι δικαιούχος της αποζημίωσης.

πηγή

3.000+2.000 νέες θέσεις στον ΟΑΕΔ – Τα επτά ανοιχτά προγράμματα 

Χιόνισε και στη Σαχάρα – Στους -2 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία 

Δύναμη Δημιουργίας: H ιλαροτραγωδία συνεχίζεται πάνω από τη θνήσκουσα δημοτική επιχείρηση

Στείλτε βοήθεια στους άστεγους με ένα μήνυμα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog