Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Live η ορκωμοσία Μπάιντεν: Λεπτό προς λεπτό η τελετή

- Advertisement -

Στις 18.00 ώρα Ελλάδος ξεκινάει η τελετή και στις 19.00 ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η ιστορία των ΗΠΑ αλλάζει σελίδα.

Πριν από λίγο ο νέος Πρόεδρος έφτασε στο Καπιτώλιο με την συζυγό του και όλα είναι έτοιμα για την τελετή. Ο Ντόναλτ Τραμπ πάντως αποχώρησε τονίζοντας ότι «θα επιστρέψει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο». Ποιο το μήνυμα του νέου Προέδρου στους Αμερικανούς πολίτες. (Συνεχής ενημέρωση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Μπάιντεν επισκέφτηκε την εκκλησία, τηρώντας μια παράδοση δεκαετιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οΟ εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έγραψε σήμερα στο Twitter ότι μια «καινούρια ημέρα» ανατέλλει στην Αμερική, λιγότερο από τρεις ώρες πριν από την ορκωμοσία του διαδεχόμενος τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

ΗΠΑ: Εκκενώνεται το Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από απειλή για βόμβα
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο έχει γνωστό ότι στο εκκενώνεται το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ μετά από απειλή για βόμβα.

 

«Καινούρια ημέρα» ανατέλλει στην Αμερική
«Μια καινούρια ημέρα στην Αμερική», έγραψε σε ένα τουίτ και ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα της μεταβίβασης της εξουσίας.

Αφού παραστεί σε μια λειτουργία στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί στο Καπιτώλιο προκειμένου να ορκιστεί.

Πριν από λίγο έφτασαν για να παρακολουθήσουν την ορκομωσία ο Μπαράκ Ομπάπα με την σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα και ακολούθως έφτασε και η Χίλαρι Κλίντον.

 

Ομπάμα σε Μπάιντεν: Είναι η ώρα σου φίλε μου
Ο Ομπάπα έδωσε με τη σειρά του συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο και του είπε ότι «αυτή η ώρα είναι δική του».

 

Σε ετοιμότητα η Εθνοφρουρά
Περίπου 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς και χιλιάδες αστυνομικοί από όλη τη χώρα έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον. Ένδειξη της ανησυχίας που κυριαρχεί: δώδεκα μέλη της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους έπειτα από έρευνα που διεξήχθη για τυχόν σχέσεις τους με εξτρεμιστικές οργανώσεις, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο.

Αντί για το τεράστιο πλήθος που παραδοσιακά συγκεντρώνεται στο National Mall για να παρακολουθήσει τις ορκωμοσίες των Αμερικανών προέδρων, ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί μπροστά από περισσότερες από 190.000 σημαίες που τοποθετήθηκαν για να εκπροσωπούν τους απόντες πολίτες. Ψηλά κάγκελα, κάποια από τα οποία έχουν ενισχυθεί και με συρματόπλεγμα, προστατεύουν την “κόκκινη ζώνη” μεταξύ του λόφου του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου.

 

Η επιστολή Τραμπ στον Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε μια επιστολή στον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαντ Ντίρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, λίγο μετά την αναχώρησή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του για περισσότερους από δύο μήνες, δεν έχει συγχαρεί μέχρι στιγμής τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του.

Η επιστολή που άφησε στο Οβάλ Γραφείο για τον διάδοχό του αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ.

«Δεν είμαστε προσωρινοί κάτοχοι αυτής της θέσης», είχε γράψει πριν από τέσσερα χρόνια ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτή η θέση μας καθιστά προστάτες των θεσμών και των δημοκρατικών παραδόσεων όπως το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων για τα οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν», συμπλήρωνε.

«Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»
«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους, αποχωρώντας από τον Λευκό Οίκο, ενώ κατά την διάρκεια σύντομης ομιλίας του στην Βάση Αντριους τόνισε στους οπαδούς του ότι θα επιστρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο απερχόμενος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο, ενώ επικεντρώθηκε στην οικογένειά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, που ήταν παρόντα.

«Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρά δούλεψε αυτή η οικογένεια. Θα μπορούσαν να είχαν πολύ πιο εύκολη ζωή, αλλά απλά, έκαναν φανταστική δουλειά», είπε, απευθυνόμενος στα παιδιά του. Μίλησε στους δημοσιογράφους για τα «πολλά επιτεύγματά» του στην αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι η Μελάνια «αγαπά τον αμερικανικό λαό». Αποκάλεσε την Πρώτη Κυρία «γυναίκα με μεγάλη χάρη και ομορφιά και αξιοπρέπεια» και είπε ότι ήταν «τόσο δημοφιλής στους ανθρώπους», παρά τη δημοσκόπηση του CNNi που διαπιστώνει ότι είναι η πρώτη κυρία με τη χαμηλότερη βαθμολογία δημοτικότητας στην πρόσφατη ιστορία.

«Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην Βάση Αντριους, ενώ υποσχέθηκε ότι «θα πολεμούσε πάντα» και ευχήθηκε στην επόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «καλή τύχη». «Είστε καταπληκτικοί άνθρωποι. Αυτή είναι μια υπέροχη, υπέροχη χώρα.

Είναι η μεγαλύτερη μου τιμή και προνόμιο που ήμουν ο πρόεδρος σας». «Θα παλεύω πάντα για σας. Θα παρακολουθώ. Θα ακούω και θα σας πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν ήταν ποτέ καλύτερο. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή τύχη και μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Έχουν το θεμέλιο να κάνουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό », πρόσθεσε ο Τραμπ, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Τζο Μπάιντεν. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τη σύζυγό του Κάρεν, τον αρχηγό του προσωπικού του και το Κογκρέσο.

Προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή ζωή, λέγοντας ότι θα τα ξαναπούν σύντομα. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάστηκε στην συνέχεια για το τελευταίο του ταξίδι με το Air Force One, που θα το μεταφέρει στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα, υπό τους ήχους του τραγουδιού «My Way» του Φρανκ Σινάτρα.

Η Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία
Η ημέρα θα μείνει στην Ιστορία ακόμη για πρώτη φορά μία γυναίκα θα αναλάβει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η 56χρονη Κάμαλα Χάρις θα γίνει και η πρώτη μαύρη, ινδικής καταγωγής που αναλαμβάνει τον θώκο. Έπειτα από μια θητεία που σημαδεύτηκε από σειρά σκανδάλων και δύο παραπομπές σε δίκη στη Γερουσία, ο Τραμπ εγκαταλείπει την προεδρία με τη δημοτικότητά του στο χαμηλότερο επίπεδο, αποκομμένος από ένα μέρος των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι σοκαρίστηκαν από τη βία στο Καπιτώλιο. Λίγο πριν αποχωρήσει από την προεδρία ο Τραμπ έδωσε χάρη σε 73 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πρώην σύμβουλός του Στιβ Μπάνον, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα που θα προορίζονταν για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Ο Μπάιντεν που αναλαμβάνει την προεδρία σε ηλικία 78 ετών κι έπειτα από μισό αιώνα στην πολιτική σκοπεύει ήδη από την πρώτη ημέρα να δείξει ότι διαφέρει από τον πρώην επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη. Σε μια συμβολική κίνηση ενότητας κάλεσε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ να παραστεί σήμερα το πρωί στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό Σεντ Μάθιου. Κλίμα, μετανάστευση, διπλωματία: ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του στο Οβάλ Γραφείο μια σειρά διαταγμάτων που θα ανατρέπουν τις πολιτικές του Τραμπ.

“Δεν έχουμε δευτερόλεπτο για χάσιμο για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις”, έγραψε στο Twitter χθες Τρίτη το βράδυ ο Μπάιντεν. Αντί για πλήθος, σημαίες Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερο κλίμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την τελετή είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Tέλος, σημειώνεται ότι ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δεσμεύθηκε να αντιστρέψει την πολιτική της μονομέρειας που ακολουθούσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η χώρα, “αναβιώνοντας” τις συμμαχίες της. Στον τομέα της οικονομίας, η νέα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν τάχθηκε υπέρ των δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεταξύ συγγενών και φίλων που λέμε γίνετε η ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη. 😉Μου άρεσε πάντως το φόρεμα που φόραγε η Μελάνια όταν έπαιρνε τον Ντόναλντ να φύγουν. Φλώριντα ήταν όλα τα λεφτά στην Ουάσιγκτον έχει μεζευτει όλοι η γερουσία και τρίτη ηλικία. 😉😉Περιμένοντας να δούμε λίγο ολυμπιακό σε λίγο αναγκάστηκα βλέπω την ορκωμοσία. Με εκτίμηση Αντρικός ο πλανητάρχης 😎😂

  2. Το φόρεμα από ότι έμαθα της πρώην πρώτης κυρίας USA ήταν Gucci !!Αστα να πάνε θα φαμε στην μάπα την νέα πρώτη κυρία οσο αντέξει ο παππούς 😂😂Πλάκα πλάκα δεν νομίζω βιολογικά να την βγάλει την τετραετία ο president 😜ευτυχως που ειδαμε και λίγο Τζενιφερ Λόπεζ στην απονομή και χαρήκαμε εμεις οι λάτρεις του ωραίου φύλου !Τωρα ο πονηρος που μας λέει για ποιότητα ζωής στην Φλωριντα τόσα ξέρει τόσα λέει !Αυτος θα εβλεπε bay watch και Σκληρός του Μαιαμι !!Με εκτίμηση Αντρικος Florida 😎

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog