Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στη Ζήρεια μέσω διαδικτύου – Πάμε σαν άλλοτε στο χιονοδρομικό! (βίντεο-φωτο

- Advertisement -

Χτισμένα στις πλαγιές της Ζήρειας, τα Τρίκαλα Κορινθίας xωρίζονται σε τρεις συνοικίες: τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα.

Κεντρικό σημείο κάθε συνοικίας αποτελεί η πλατεία της, γύρω από την οποία υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια, καφενεία και μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα.

Τα Τρίκαλα αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας αφού υπάρχουν πολλά δίκτυα μονοπατιών ενταγμένα στο δίκτυο NATURA 2000 αλλά και ορεινά καταφύγια.

 

H Μονή Αγίου Βλασίου, που απέχει δύο χιλιόμετρα από το συνοικισμό των Άνω Τρικάλων, ιδιαίτερα περιποιημένη και φιλόξενη αποζημιώνει τον επισκέπτη που επιθυμεί μια κοντινή προσκυνηματική εξόρμηση.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους ορειβατικούς κύκλους είναι η πεζοπορική διαδρομή Μοναστήρι Aγίου Βλασίου-Κλεισούρα, η οποία ξεκινάει 100 μέτρα μετά το μοναστήρι και περνώντας μέσα από το δάσος των κωνοφόρων ανεβαίνει στο οροπέδιο της Ζήρειας.

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς σε υψόμετρο 1500 μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.
Το πανέμορφο σαλέ αποτελεί σημείο συνάντησης που προσφέρει “στο πιάτο” όλες τις δραστηριότητες των φίλων του χιονιού. Από εκεί πεζοπορικά μονοπάτια οδηγούν προς τις κορυφές της Μικρής και της Μεγάλης Ζήρειας, τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, το σπήλαιο του θεού Ερμή, τη λίμνη Δασίου.

Πάμε να ταξιδέψουμε λίγο;

https://eleftheriaonline.gr/

 

Β.Νανόπουλος: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το ιστορικό γεγονός «Κόρινθος: 1η Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας»

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Καμάρι Ξυλοκάστρου (video-φωτο)

Ξεκινά η κατασκευή του έργου ΣΔΙΤ «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου»

Μπαράζ κλοπών στο Σχίνο Κορινθίας

Ενταση στις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου (φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog