Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ.Ψυχογιός: Οριζόντια στήριξη των μικρομεσαίων τώρα, πριν τα μαζικά λουκέτα!

- Advertisement -

Στην τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έγινε με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου, πήρε μέρος και έκανε παρέμβαση ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός.

Ο κ. Ψυχογιός, αφού χαιρέτησε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Ομοσπονδία, ιδιαίτερα το  τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας πως όλα τα προβλήματα και αιτήματα του κλάδου, έχουν φθάσει στη Βουλή.

«Η συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά η παρουσία του κράτους είναι απαραίτητη, να παίξει το ρόλο του και ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, στηρίζοντας αυτούς που πλήττονται, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει και αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα σας. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης αυτοί που επιβίωσαν μπορούν να χαρακτηριστούν ήρωες του εμπορικού κλάδου και γι’ αυτό δικαιούνται να λάβουν μεγαλύτερη στήριξη» τόνισε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα κοινωνικά μερίσματα, τη 13η σύνταξη που έδωσε ανάσα στην αγορά, τις 120 δόσεις, τη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων που ήταν εγκλωβισμένοι για χρέη πάνω από 20.000€, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που λόγω οφειλών δεν ήταν εφικτή, 36 δόσεις και επανασυνδέσεις στη ΔΕΗ, open malls που είναι ανάγκη να προχωρήσουν στην Κόρινθο και στο Λουτράκι. Αναφέρθηκε και στην προστασία της πρώτης κατοικίας η οποία διαλύεται από το νέο πτωχευτικό κώδικα που πρέπει άμεσα να καταργηθεί, γιατί κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο να εφαρμόζονται τέτοιες διατάξεις.

Ο βουλευτής συνέχισε την παρέμβαση του με τις  πέντε προτάσεις τους ΣΥΡΙΖΑ για τους μικρομεσαίους:

  1. Οριζόντια και αναλογική ένταξη στην επιστρεπτέα προκαταβολή για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  2. Τα ΕΣΠΑ να διευρυνθούν και να υπάρξει νέο πρόγραμμα ένταξης επιχειρήσεων.
  • Ασφαλιστικές εισφορές: Δεν αρκεί η αναστολή των εισφορών. Πρέπει να γίνει υπερκάλυψη των εισφορών από το κράτος. Πρέπει επίσης να καλυφθούν και οι εισφορές των εργαζομένων, για να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας.
  1. Για το Ιδιωτικό χρέος: 120 δόσεις, με διαγραφή της βασικής οφειλής. Κατάργηση πτωχευτικού κώδικα με πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας.
  2. Οφειλές στη Δ.Ε.Η. : Κάλυψη μέρους των οφειλών από το κράτος, πάγωμα λογαριασμών και ρύθμιση του υπολοίπου.

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στο παραγωγικό μοντέλο και είπε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να εμβαθύνουμε στο τι θέλουμε και σε τοπικό επίπεδο μαζί με τους Συλλόγους και τους φορείς, και σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουμε να συνεχισθεί αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση, δηλαδή η εκκαθάριση των μικρών κι η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και ισχυρών».

Ακολουθεί η παρέμβαση του βουλευτή (βίντεο)

 

Νέο απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης για το δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Πάτρα: Aνταποκρίνεται θετικά στην αγωγή o 9χρονος με covid

Στο έργο ηλεκτροφωτισμού της Κορίνθου – Εξαμιλίων ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στο Κιάτο

Λουτράκι: Yπάρχουν και όρια!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog