Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διώρυγα Κορίνθου: Δείτε εικόνες από τη μεγάλη κατολίσθηση

- Advertisement -

Πριν από λίγες μέρες για μια ακόμη φορά, αποκολλήθηκαν από τα πρανή της γέφυρας του Ισθμού, τεράστιοι χωμάτινοι όγκοι και βράχοι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας

Την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2021 και περί ώρας 09:00, σημειώθηκε κατάπτωση εκτιμώμενου όγκου 10.000-12.000 κυβικών, ακριβώς κάτω από την Γέφυρα του Βιολογικού στην χ.0. 2+650 στο πρανές Πελοποννήσου και εκτείνεται έως το δυτικό πέδιλο της γέφυρας. Η κατάπτωση βρίσκεται ανάμεσα στις θέσεις της κατάπτωσης του 2018, των δύο πρόσφατων καταπτώσεων του Νοεμβρίου 2020 (χ.0. 2+700) και του Ιανουαρίου 2021 (χ.0. 2+550).

Έχει ενημερωθεί η Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την οποία αναμένουμε τον προγραμματισμό για την εκτέλεση άμεσων εργασιών αποκατάστασης της ευστάθειας στο πρανές της Πελοποννήσου  στη θέση του Βιολογικού. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα διαδικασία η Διώρυγα Κορίνθου θα παραμείνει μη διαθέσιμη για τη ναυσιπλοΐα.

Σημειώνεται ότι χθες, υπεγράφη  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκ. Ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικέςεργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών χαρακτήρισε το έργο ως «σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού επιπέδου» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Διώρυγα λόγω των συνεχόμενων επικίνδυνων καταπτώσεων.

Το ποσό θα διατεθεί για την τοπογραφική μελέτη,την γεωτεχνική έρευνα και για τις εργασίες που χρειάζονται για να γίνει η αποκατάσταση στα σημεία που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως είναι το τμήμα του βιολογικού καθαρισμού.

Δείτε εικόνες

Ο L.T.O στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Virtual Greek Panorama

Survivor: Δείτε πως θα βρείτε όλες τις πίστες και τις εγκαταστάσεις στο google earth

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κρίστοφερ Πάλμερ

Δ.Βασιλείου: Ο δήμαρχος μας έχει μπουχτίσει στο ψέμα. Ο Ασημακόπουλος θέλει κλακαδόρους (video)

Γ. Ψυχογιός: Πάρτε προσωπικό και μέτρα για το «μπάχαλο» στον ΕΦΚΑ Κορινθίας. Χιλιάδες συντάξεις εκκρεμούν εν μέσω πανδημίας.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog