Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

BLACK OUT – Στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησος. Έκρηξη στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο

- Advertisement -

BLACK OUT – Στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησος.Έκρηξη στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω έκρηξης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στον υποσταθμό του Ασπροπύργου.

Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βλάβη έχει επηρεάσει περιοχές του κέντρου της Αθήνας τον Πειραιά, τα Δυτικά προάστεια καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας,  Αρκαδίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας

Το ρεύμα κόπηκε σε Παγκράτι, Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ζημιά είναι σοβαρή, ενώ τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά και έτσι πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 12 πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα επιχειρούν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι ενημερώθηκε για μεγάλη πυρκαγιά στον υποσταθμό και έχει σπεύσει στο σημείο με 4 οχήματα και 12 πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την πυρκαγιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ, «από τη βλάβη στο Κέντρο Υψηλής Τάσης Κουμουνδούρου έχει επηρεαστεί η Αττική και η Πελοπόννησος».

Στο σημείο μεταβαίνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ.

Η διακοπή κράτησε για μισή ώρα, με το ρεύμα να επανέρχεται λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Παρόλα αυτά  σε ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να γίνονται διακοπές..

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog