Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Έρχεται η διπλή μάσκα! Προετοιμάζουν το έδαφος

- Advertisement -

Όπως έγινε γνωστό κατά την χτεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας νέες οδηγίες αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες για τη χρήση μάσκας.

Στις αλλαγές αυτές αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ, ο οποίος μίλησε για τη διπλή μάσκα και τις συζητήσεις, που γίνονται.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι το βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση των μασκών που ήδη χρησιμοποιούνται και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις υφασμάτινες, που πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρα από το πλάι.

Για τη διπλή μάσκα τόνισε ότι συζητείται η χρήση της σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους όπου η πιθανότητα μετάδοσης είναι αυξημένη.

Η διπλή μάσκα χρησιμοποιείται ως εξής: από μέσα η χειρουργική, η γνωστή πράσινη – μπλε και απ’ έξω μια υφασμάτινη.

«Αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10 περίπου 15% προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους»,

σημείωσε ο κ. Γώγος.

Στο ερώτημα εάν θα γίνει η υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ο κ. Γώγος απάντησε ότι πρώτα θα γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό. Σχετικές συζητήσεις γίνονται όπως είπε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και ακόμη δεν έχουν αλλάξει ούτε σε εαυτό το επίπεδο οι οδηγίες.

πηγή

Επίθεση Πετρίτση σε Γκιολή: κ. Γκιολή ασχοληθείτε σοβαρά με τα καθήκοντά σας 

Casino Λουτρακίου ! Ηττηθήκαμε επικοινωνιακά…. 

Bρέθηκε ο ράπερ Lamanif, μέσα στη νύχτα -Τον βρήκαν σε παγκάκι στη Θεσσαλονίκη 

Άγιοι Θεόδωροι: Eνταση έξω από την δομή φιλοξενίας με 70 γυναικόπαιδα στο δρόμο (βίντεο/φωτο)

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μοναχα διπλη μασκα? Και τα ματακια μας να μας τα καλυψουν με κανενα μαντιλακι(κατα προτιμηση Καλαματιανο) τα αυτακια μας να μας τα κλεισουνε με τιποτα ωτοασπιδες, καθως επισης να μας βαλουνε και καμια μονοτικη ταινια, η και τσιροτο στο στοματακι μας και τελος, να μας ταμποναρουνε(ως σαν να εχουμε κανει πλαστικη χειρουργικη) και την μυτουλα μας…! Τ.Ζ.

    • κύρια/ε ξερολα να πατε σε νοσοκομειο με αρωστους covid να τους βοηθησετε χωρις μασκα . αλλα μονο λόγια κουταμαρας ειστε τιποτε αλλο

  2. Κυρια μου/ε μου, κατα πρωτον σας ευχαριστω πολυ για τους χαρακτηρισμους σας, κατα δευτερον φανταζομαι να μου επιτρεπετε να διατηρω και εγω το αναφαιρετο δικαιωμα της δικης μου γνωμης και αποψης και κατα τριτον απο που και ως που προεκυψε, αλλα και εσεις καταλαβατε οτι μιλησα εγω για ΜΗ χρηση μασκας? Καλο θα ειναι στη ζωη μας να επικρατει λιγακι και το περιφημο και σοφο “παν μετρον αριστον” και θεωρω επισης πως δεν πρεπει οπουδιποτε και σε οτιδιποτε να υπαρχουν υποχονδριασμοι, ψυχωσεις και υπερβολες. Τ.Ζ.

  3. 16:24 Επειδη οπου υπαρχει λογος(μαζι και κατηγορω) επιβαλεται να υπαρχει και ενας (ευπρεπης) αντιλογος, με ολον τον σεβασμο θα σας πω αγαπητη μου κυρια/αγαπητε μου κυριε οτι κατα πρωτον θελω να σας ευχαριστω πολυ για τους χαρακτηρισμους σας, κατα δευτερον απο που εσεις βγαλατε το συμπερασμα, η και καταλαβατε οτι εκανα εγω αναφορα σε μη χρηση της μασκας κλπ, και κατα τριτον, μιας και εχουμε ελευθερια και δημοκρατια στη χωρα μας, εσεις προσωπικα εχετε καθε δικαιωμα να φορατε και πενταπλη ακομη μασκα οπου και για οσο θελετε. Αυτο ομως που σιγουρα δεν χρειαζεται απο κανεναν μας και για τον οποιοδιποτε λογο, ειναι οι υποχονδριασμοι, οι ψυχωσεις, οι υστεριες καθως και οι υπερβολες. Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog