Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πανδημία «ανέστησε» την αγορά των tablets στην Ευρώπη

- Advertisement -

Ήταν μία προϊοντική κατηγορία που όδευε από το ένα πτωτικό σερί στο επόμενο. Η αγορά των tablets αποδείχτηκε στη διάρκεια της πανδημίας ότι είναι τελικά «πολύ σκληρή, για να πεθάνει».

Τεράστια ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά των tablets έδωσαν η υγειονομική κρίση και ειδικά οι ιδιαίτερες συνθήκες της απομακρυσμένης εκπαίδευσης. Η ζήτηση συσκευών για την κάλυψη των αναγκών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εκτόξευσε τις πωλήσεις tablets στην Ευρώπη στα ύψη στη διάρκεια του 2020. Επιπλέον, οι ελλείψεις και οι αυξήσεις των τιμών στους φορητούς υπολογιστές ώθησαν τους καταναλωτές να στρέψουν εκ νέου την προσοχή τους στην προϊοντική κατηγορία των tablets.

Η αγορά στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) ανήλθε συνολικά σε 14,6 εκατομμύρια μονάδες το 4ο τρίμηνο του περασμένου έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,7% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις συσκευών που προορίζονται για προσωπική χρήση ήταν αυτές που κατά βάση οδήγησαν την αγορά σε νέα υψηλά. Η συγκεκριμένη κατηγορία κατέγραψε άνοδο πωλήσεων κατά 14,2% το 4ο τρίμηνο, φθάνοντας τα 11,3 εκατ. μονάδες.

Σύμφωνα με το «Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker» της IDC, οι πωλήσεις tablets για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών στην περιοχή της ΕΜΕΑ έφτασε το 1,1 εκατ., ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία της περιοχής.

Όλες οι περιοχές σε άνοδο

Ο θετικός αντίκτυπος της πανδημίας στην αγορά των tablets ήταν ορατός σε ολόκληρη την EMEA, με όλες με όλες τις επιμέρους περιοχές να σημειώνουν ανάπτυξη πωλήσεων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE) το πρόσημο το 4ο τρίμηνο ήταν έντονα θετικό, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 32,3% σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις σε Μέση Ανατολή και Αφρική (MEA) διευρύνθηκαν κατά 10,3%. Η δε αγορά της Δυτικής Ευρώπης, παρά την επιβράδυνση, κατάφερε και αυτή να διατηρήσει θετικό πρόσημο, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 7,7%.

Ώθηση από το e-education

“Στη Δυτική Ευρώπη, οι κρατικοί διαγωνισμοί για την κάλυψη των ψηφιακών σχολικών προγραμμάτων, όπως αυτοί σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία επέφεραν μεγάλη ζήτηση για συσκευές tablets. Ο τομέας της εκπαίδευσης ήταν επίσης εκείνος που ενίσχυσε τις πωλήσεις σε άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία, λόγω των επιδοτήσεων για την αγορά συσκευών από φοιτητές με τη μορφή των κουπονιών” σχολιάζει η IDC.

Aλλά και στις περιοχές CEE και MEA ο τομέας των καταναλωτών και η εκπαίδευση παρέμειναν επίσης τα βασικά σημεία στήριξης της αγοράς των tablets κατά το 4ο τρίμηνο του 2020.

Oι κορυφαίες εταιρείες

Η Samsung κατείχε την πρώτη θέση σε πωλήσεις tablets στην EMEA το 4ο τρίμηνο του 2020, με την εταιρεία να συγκεντρώνει μερίδιο 28,1% των πωλήσεων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκα η Apple με μερίδιο αγοράς 24,6% στην ΕΜΕΑ.

Η Lenovo διατήρησε την τρίτη θέση μεταξύ των ισχυρότερων κατασκευαστών tablet στην ΕΜΕΑ με μερίδιο 18,3%, ενώ η Huawei παρέμεινε στην με μερίδιο αγοράς 7,7%. Την πρώτη πεντάδα των πιο δυναμικών παικτών της αγοράς της ΕΜΕΑ συμπλήρωσε η Microsoft με μερίδιο 3,2%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loutrakiblg.gr: Ξαναζητάμε πρόσβαση στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου

«Πράσινες Αποστολές – Green Missions» – Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!

Στη «φάκα» οι κλέφτες που «άρπαξαν» 22 ποδήλατα από Κόρινθο και Λουτράκι 

Ψυχογιός: Στη Βουλή το θέμα της ενίσχυσης της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο

Εθυμοτυπική επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Τετράδη στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog