Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πετράκος-Δρούγγας: Δικαίωση για ΠΟΠ, Λαρσινό και Νέδα

- Advertisement -

Για μια ακόμη φορά δικαιώθηκαν οι πρωτοβουλίες μας με τις οποίες έχουμε αναδείξει σοβαρά ζητήματα.

1) ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας. Η επιθετική κίνηση του Δημάρχου Μεσολογγίου να ζητήσει να καταργηθεί η «ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας» δικαιώνει πλήρως την πρωτοβουλία μας εδώ και ενάμισι μήνα να το φέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως δικαιώνει και την παρέμβασή μας από τις 4 Φεβρουαρίου, με την οποία ζητούσαμε από τον Περιφερειάρχη να πάρει πρωτοβουλία ώστε άμεσα να υπάρξει σύσκεψη όλων εμπλεκόμενων φορέων της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Νότιας Αρκαδίας και της Νότιας Ηλείας, με σκοπό να γίνει άμεσα παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να πετύχουμε την προστασία η ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας και την επέκτασή του σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο. Τονίζαμε ότι όποια καθυστέρηση λειτουργεί σε βάρος της «ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας». Δυστυχώς δύο εβδομάδες μετά την παρέμβασή μας, δεν υπήρξε καμία ενέργεια από τον κ. Περιφερειάρχη.

Τον καλούμε έστω και τώρα, που έχει αρχίσει και είναι και πέντε, να κινηθεί άμεσα διότι η ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας  κινδυνεύει.

2) Διαχείριση δωρεάς Λαρσινού. Οι απαντήσεις και του κ. Αναστασόπουλου και του κ. Νίκα στην επερώτησή μας που συζητήθηκε επιτέλους χθες (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου) ουσιαστικά δικαίωσαν τις παρατηρήσεις μας. Αποδέχτηκε η Περιφερειακή Αρχή: α) Ότι η δωρεά είναι 62.000 κυβικά μέτρα και όχι 50.000 κυβικά μέτρα όπως έλεγαν οι τεχνικές εκθέσεις, β) Αποδέχτηκε ότι η ποσότητα που διέθεσε στους Δήμους Τριφυλίας και Πυλίας δεν είναι 25.000 κυβικά μέτρα αλλά 19.000 κυβικά μέτρα. γ) Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Περιφερειάρχης αποδέχτηκε ότι είναι σωστή η επιμονή μας να μοιράσει στους Δήμους τη δωρεά. Δέχτηκε αυτό να γίνει για την υπολειπόμενη ποσότητα, η οποία θα μοιραστεί στους Δήμους Οιχαλίας, Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, αφού στην ουσία παραδέχτηκε ότι έχουμε δίκιο σε ό,τι λέγαμε, να μην επιμείνει να δημοπρατήσει αυτή το έργο για τους Δήμους Τριφυλίας και Πυλίας. Προτείνουμε: α)  να δώσει επιπλέον ποσότητα από τα 19.000 κυβικά μέτρα  στους Δήμους Τριφυλίας και Πυλίας διότι δεν είναι δίκαιη η μοιρασιά  , β) Να δημοπρατήσουν οι ίδιοι οι Δήμοι το έργο βελτίωσης των Αγροτικών τους δρόμων και για να υλοποιηθεί γρηγορότερα αλλά και για να χρησιμοποιήσουν  τους τοπικούς μικρούς εργολάβους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή του ο καθένας.

3) Νέδα. Από τη συζήτηση της ερώτησής μας, τι θα πράξει η Περιφερειακή Αρχή, μετά την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, στην οποία τονίζονται τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και για την προσβασιμότητα και για την επισκεψιμότητα και για την καθαριότητα σ’ αυτό το πραγματικό μνημείο της φύσης που ανήκει στην Περιφέρειά μας, ο κ. Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι έχει δίκιο και η Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας και εμείς που θέσαμε το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα και να αναβαθμιστεί και προστατευτεί το πανέμορφο ποτάμι της Νέδας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγγας

Loutrakiblg.gr: Ξαναζητάμε πρόσβαση στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου

«Πράσινες Αποστολές – Green Missions» – Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!

Στη «φάκα» οι κλέφτες που «άρπαξαν» 22 ποδήλατα από Κόρινθο και Λουτράκι 

Ψυχογιός: Στη Βουλή το θέμα της ενίσχυσης της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο

Εθυμοτυπική επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Τετράδη στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ήθελε να ενταχθεί στον ΛΑ.Ε. ο καψερός, καρατομήθηκε στις εκλογές ο Λάφας (ούτε ξέρουμε πια τι κάνει σήμερα, αν ζει, πως ζει) και τώρα δεν έχει κόμμα να στεγαστεί ο έρμος. Και συμπαρέσυρε στο πολιτικό του ναυάγιο τους δικούς μας, τον κυρ Δημήτρη και την κυρα Μαίρη που πείστηκαν ευκόλως και αφελώς από τις υποσχέσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog