Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν Φρανσίσκο: Ένα ολόκληρο σπίτι ηλικίας 139 ετών μεταφέρθηκε σε άλλη διεύθυνση

- Advertisement -

Μια πραγματικά απίστευτη εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο το πρωί της Κυριακής όταν είδαν μια βικτοριανή κατοικία ηλικίας 139 ετών να …μετακομίζει ολόκληρη πάνω σε ένα τεράστιο φορτηγό.

Όπως αναφέρει το NBC, η κατοικία ξηλώθηκε ολόκληρη και μετακινήθηκε από έναν δρόμο σε έναν άλλο, κοντινό.

Πρόκειται για μια βικτοριανή κατοικία που χτίστηκε το 1882, εμβαδού 465 τ.μ., η οποία μεταφέρθηκε με ρυμουλκό καθώς αποκλείστηκε το σενάριο να καταστραφεί, διότι η κατοικία θεωρείται ως ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το σπίτι ανήκει στον μεσίτη Τιμ Μπράουν, που πλήρωσε 400.000 δολάρια (πάνω από 329.000 ευρώ) για την μεταφορά της διώροφης κατοικίας με τα έξι υπνοδωμάτια και το οποίο θα τοποθετηθεί στην παρακείμενη γειτονιά Φίλμορ.

Στην θέση του σπιτιού, ο Μπράουν στόχο έχει να κατασκευάσει μια πολυκατοικία, οκτώ ορόφων και 48 διαμερισμάτων, όλα προς ενοικίαση.

Για την μεταφορά του σπιτιού, ο υπεύθυνος της εταιρείας που ανέλαβε το όλο εγχείρημα, Φιλ Τζόι, είπε ότι χρειάστηκαν περισσότερες από 15 διαφορετικές άδειες από τον δήμο, ενώ κατά την διαδρομή έπρεπε να απομακρυνθούν παρκόμετρα και σηματοδότες, μέχρι και ολόκληρα δέντρα.

Η μετακόμιση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υπό το άγρυπνο μάτι μηχανικών και εργατών, ενώ αυτό που αποτέλεσε το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής ήταν οι περίφημες κατηφόρες στους δρόμους της πόλης.

Τελικά, χρειάστηκαν μόλις έξι ώρες για να μεταφερθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, σε μια μετακίνηση που αποδείχθηκε διόλου εύκολη, καθώς η κατοικία πέρασε από δρόμους με μεγάλη κλίση και κλειστές στροφές.

Μάλιστα, στην πρώτη κλειστή στροφή, η κατοικία, που χωρούσε ολόκληρη πάνω σε ένα φορτηγό, χτύπησε πάνω σε μία λάμπα, ωστόσο αργότερα η διαδρομή ήταν πιο εύκολη παρότι πέρασαν διαδοχικά μία δεξιά, μία αριστερή και μετά ξανά μία δεξιά στροφή.

Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά για την επιβλητική κατοικία που πλέον αρχίζει μια νέα ζωή σε μια άλλη γειτονιά.

πηγή

Στο πλευρό του αστυνομικού που μαχαιρώθηκε ο Χαράλαμπος Τετράδης και οι συνάδελφοί του (φωτο)

Πέτρος Φιλιππίδης : Ανεπιθύμητος και στο Σοφικό Κορινθίας ο ηθοποιός 

Θέσεις Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας 

Νέο πλαίσιο για τα κατοικίδια: Μείωση στα δημοτικά τέλη για τους επιμελείς ιδιοκτήτες

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά ρε παιδιά αυτο το σπίτι από Lego είναι φτιαγμένο ??Κατι ύποπτο που λέω και εγώ γίνετε εκεί !!Πως να σηκώσεις ένα σπίτι σαν αυτο χωρίς να χαλάσει κάτι !Ουτε τα προκάτ σπίτια υπηρχαν τότε που μας λέει το άρθρο !ουτε ξύλινο φαινετε !!κατι δεν μου αρέσει εδώ 🤔🤔🤔

  2. Κοίτα βρε τι σου κάνει η επιστήμη!!! Ξύλωσαν εκ θεμελίων ολόκληρο κτίριο για να το φυτέψουν αλλού, λες και είναι φτιαγμένο από ζυμάρι με προζύμι. Ρε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Κάποιος ειδικός να μας πει την γνώμη του. 😱😱😱😵😵😵👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

  3. Συνήθως ρωτάω τους φίλους και φίλες σχολιαστας τι ομάδα είναι!!! Με εσένα θα κάνω μια εξαίρεση και θα σε ρωτήσω τι δουλειά κάνεις. Αν δουλεύεις φυσικά? Εύχομαι να δουλεύεις πάντως και να σου αρέσει η δουλειά που μπορεί να είναι οποιοδήποτε τίμια και χρήσιμη στο σύνολο το κοινωνικό !! υπάρχουν δουλειές και δουλειές όπως γνωρίζεις και όλες είναι σεβαστές. Τι θέλω να πω Εγώ είμαι φούρναρης και εσύ ας υποθέσουμε ένας γιατρός. Και οι δύο δουλεύουμε. Και εσύ έχεις ανάγκη εμένα και εγώ εσένα. Εγώ θα σου δώσω το ψωμί να φας και εσύ θα με κάνεις καλά. Το αντίθετο δεν γίνετε να γίνει. Αν θέλεις μου λες την δουλειά σου εγώ δεν θα σε ειρωνευτώ γιατί και η δική σου θα είναι χρήσιμη. Αντρικος ο Baker

    • καμια καλη συνταγη για προζυμι εχεις να μας πεις;Τουλαχιστον γραφεις που γραφεις οτι να’ναι.οπου να’ναι ..κανε και ενα καλο και προσεφερε γνωση…Τουλαχιστον το προτιμω απο το ξεκατινιασεστε εδω μεσα…

  4. Ας πούμε η ας υποθέσουμε ότι εισε γιατρός αν και εδώ ειρωνευσε !!Σιχουρα θα εισε ψυχίατρος γιατί φαινεσε λίγο «διαταραγμένος «😜Αυτά υσχυουν αν ησουν γιατρός !Το λέω αυτο γιατί ένας γιατρός δεν γράφει τέτοια τρέλα που γράφεις εσυ !Ενας γιατρός δεν ειρωνευετε οποιονδήποτε ουτε για την εργασία του ουτε τίποτα άλλο !!Ενας γιατρός ξεχωρίζει από το ύφος που γράφει και πως το γράφει και δεν νομίζω να βάζει και εμονζι και φατσούλες στο τελος !Υπαρχουν και εξαιρέσεις να μου πεις που έχουμε και τρελό γιατρούς με την καλή έννοια !!εχω γνωρίσει και τετοιους ονόματα να μην λεμε οι παλαιότεροι γνωρίζουν ποιον εννοω εκεί στα μέρη μας !!Λοιπον γιατρέ μου να αλλάξεις γιατρό η αυτά που παίρνεις δεν βοηθούν καθόλου αλλά σε χαλάνε και από πάνω !Καλο Σαββατοκύριακο Αντρικος !Προισταμενηηηηηηη που έλεγε ο Φικιώρης ο Αντρικος

  5. Ρε πας καλά !ποιος ανέφερε για ζυμαρια και προζύμια ??Ασε ρε άνθρωπε !Ειπα Αλαξε γιατρό η χάπια που παίρνεις αυτά δεν σε βοηθούν καθόλου !!

  6. Φίλε 09:56, αυτό είναι από τα άγραφα. Μία, μόνο μία λέξη 7 γραμμάτων του έγραψες και απάντησε με ολόκληρο κατεβατό. Σκέψου να του έγραφες 2. Θα απαντούσε με εγκυκλοπαίδεια; Δεν γίνονται αυτά, δεν πάει καλά το ανθρωπάκι.

  7. Αν δηλαδή έγραφα, λες και φτιάχτηκε το σπίτι από κουτιά τσιγάρων, τί θα γινόταν? Θα έπρεπε να παρεξηγηθεί περιπτεράς ή ψιλικατζής; Αυτός δεν πάει καθόλου καλά. Ή το κάνει επίτηδες για να μιλάει με κόσμο ή έχει κάποιο θέμα νευρολογικής υφής.

  8. Ρε αδερφέ άστο δεν το μαζεύεις. Από ότι ξέρω περιπτεράς η ψιλικανζης δεν σχολιάζει εδώ μέσα.. Φούρναρης σχολιάζει. Και ένας γραφικός λέει για σφολιατες ζυμαρια και προζύμι. Τι δεν καταλαβαίνεις., Είπα να λέτε ότι λέτε αλλά όχι να το παίζετε και τρελιτσα. Υποσχέθηκα στα παιδιά του μπλογκ να προσπαθώ να μην απαντώ. Ας το σεβαστητε και οι δυο τρεις γραφικοί που ξυνεστε στην γκιτσα του βοσκού η καλύτερα στον πλάστη του φουρναρη. Το ότι δεν γράφεις το όνομα μου δεν σημαίνει ότι δεν λες για εμένα. Δεν με πειράζει να λέτε για μένα με πειράζει που το παίζετε αλλιώς ότι λέμε για εσένα και τα φαντάζομαι. Άλλη έχετε νευρολογικά προβλήματα εγώ τα προβλήματα μου τα έχω λυμένα οικονομικά ποδοσφαιρικά ψυχολογικά και ότι άλλο υπάρχει. Αντρικος ο no problem

  9. Δεν έγραψα για σένα λέμε. Τελείωνε! ‘Oχι τώρα να αρπάζεσαι με τον καθέναν μας επειδή σου αρέσει να καβγαδίζεις. Τα στραβομουτσουνιάσματά σου μακρυά από το blog. Από ότι ξέρω, λέει, δεν γράφει εδώ ψιλικατζής ή περιπτεράς. Για πες μας, πως το ξέρεις? Μήπως ξέρεις ότι δεν γράφει και άλλος φούρναρης? Την αποκλειστικότητα νομίζεις πως έχεις? Εγώ ρωτάω τους ασθενείς μου για τι συμπτώματα παρουσιάζουν, αλλά με σένα θα κάνω μια εξαίρεση και θα σε ρωτήσω πόσων ετών είσαι?

  10. Ρε εσυ ντοκτορ πολύ άγριος εισε για γιατρός παντως 😂😂Τι ειδικότητα ιατρός είστε αν επιτρέπετε !!53 και 6 μηνών είμαι Αντε να στο πω 😜😜Παντως αν υπάρχει και άλλος φούρναρης εδώ στο μπλογκ 😂😂😂να αλλάξουμε βρε και συνταγές για ζυμαρια !!Εχω κάτι συνταγές για πολύσπορα αν θέλει ο συνάδελφος !Τι να σου πω ρε φουκαρά !Τζαμπα θα πάει που μας κάνει και τον έξυπνο από πάνω !.,Καλό μήνα και να βγαίνεις και λίγο έξω γιατί η πολύ κλεισούρα σας χαλάει Αντρεας

  11. Ετσι μπράβο πενήντατριαμισαρη το πέτυχες👍⭐️👍🏆το ποιος είναι κολλημένος σαν το ζυμάρι και δεν ξεκολλά Αστο καλύτερα !!ειπα να έχετε το θαρρος να λέτε ότι λέτε και μα μην μου κάνετε ακροβατικά σαν την Κομανέτσι, άλλο λέω δεν λέω για σένα ,και να προσπαθείς να το μαζέψεις !!Αυτα γιατί κουραζουμε και τους άλλους !!Αντρικος ο πενητνατριαμισαρης 😜😜😜

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog