Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οριστικό: Σε καθολικό Lockdown η Κορινθία. Αύξηση κρουσμάτων στο Λουτράκι (video)

- Advertisement -

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ολόκληρη η Κορινθία τίθεται σε lockdown από αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Το κόκκινο χρώμα θα χαρακτηρίζει πλέον και για τις επόμενες ημέρες τη Θεσπρωτία, τη Λευκάδα, την Κορινθία, Αμφιλοχία, Θεσσαλονίκη, Κως, Τέμπη, Ηράκλειο Κρήτης, Κάρπαθος, Σάμος.

Αύξηση κρουσμάτων ιδιαίτερα στο Λουτράκι

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου κόκκινο μπαίνει ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όπου παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλους τους δήμους. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη στο δήμο Λουτρακίου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 4 στις 18 Φεβρουαρίου σε 27.

Δείτε το απόσπασμα με τις περιοχές:

 

Ολόκληρη η ενημέρωση από το Υπουργείο υγείας:

 

Τι σημαίνει αυτό – Τα μέτρα

Τη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έχουν πλέον εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6 και για 7 ημέρες, τα μέτρα που ισχύουν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο από και προς την εργασία τους με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους, μετακίνηση για λόγους υγείας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

2. Επίσης, η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με τη μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η λειτουργία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Τα καταστήματα κλείνουν στις 5.30 μ.μ. και τις Κυριακές παραμένουν κλειστά.

3. Επιπλέον,στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4. Στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες θα γίνεται δια ζώσης εκπαίδευση, ενώ για τα Λύκεια θα ισχύει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση).

5. Παράλληλα, προχωράμε στη μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των περιοχών αυτών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους. Επισημαίνεται ότι για την Κορινθία ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στo Λουτράκι

6. Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και δη των βιομηχανιών στις περιοχές αυτές με την εφαρμογή του μοντέλου 0-5-10, δηλαδή έλεγχος την πρώτη, πέμπτη και δέκατη ημέρα.

7. Για τους εργαζομένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αποφασίστηκε ότι θα τους γίνεται μοριακός έλεγχος ή έλεγχος με rapid test κάθε 5 ημέρες.

8. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

9. Λαϊκές αγορές [συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών αγορών] Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων παραγωγών/εμπόρων. Πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη). Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. Αναστολή λειτουργίας το Σαββατοκύριακο

10. Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα: Ένας (1) συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή. Περιορισμός* των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%. Τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, πλην της διενέργειας ιατρικών πράξεων. *Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά, καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία.

11. Παράλληλα, άμεσα ξεκινούν εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίστηκε και δρομολογείται εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

12. Τέλος, στην Κορινθία μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την ενδελεχή καθημερινή διερεύνηση και διαχείριση της κατάστασης.

 

 

 

 

Κρούσματα σήμερα: 31 στην Κορινθία. Στο «μικροσκόπιο» οι κόκκινες περιοχές

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συγχαρητηρια γ την βλακεια σας ! κοκκινισε ο νομος κ τωρα θα κλειστουμε ολοι μεσα γιατι ολοι οι αξουριστοι ντιντιδες με τις φορμες , κ τα πιτσιρικια χωρις μασκες ειναι ξαμολυμενα εξω με τα καφεδακια στα χερια !!!!

  2. Άφησαν ανοιχτά τα σχολεία, είναι δυνατόν; Πώς θα περιοριστεί η μετάδοση αποτελεσματικά;τόσα κρούσματα στα παιδιά, ακόμα δε τους έπεισαν;

  3. Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστούμε ! εκ παραδρομής έγινε λάθος που διορθώθηκε αμέσως χάρη στη δική σας παρέμβαση !!! ΣΑΣ ΕΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

  4. Όλοι έξω με έναν καφέ στο χέρι και τη μάσκα κάτω. Εξυπνάδα και μαγκιά. Αποστάσεις; Τι είναι αυτό; Τώρα; Όλοι μέσα απ’ τις έξι και αν συνεχιστεί πάμε για χειρότερα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να περιοριστεί και να γίνει ο κόσμος που νόσησε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog