Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εντυπωσιακό εύρημα στην Πομπηία: Στο φως γαμήλιο άρμα (φωτο)

- Advertisement -

Εντυπωσιακό εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε έπαυλη έξω από την Πομπηία.

Σχεδόν άθικτο είναι το τετράτροχο άρμα, κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο. Βρέθηκε κοντά στους σταύλους αρχαίας έπαυλης, στην Τσίβιτα Τζουλιάνα, 700 μέτρα από τα τείχη της αρχαίας Πομπηίας.

Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού το χαρακτήρισε ένα μοναδικό εύρημα χωρίς προηγούμενο, ενώ ο Μάσιμο Οζάνα, απερχόμενος διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας δήλωσε ότι η άμαξα, ήταν η πρώτη του είδους της που ανακαλύφθηκε εκεί, όπου μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί οχήματα που χρησιμοποιούνταν για εργασίες και μεταφορές αλλά όχι για τελετές όπως αυτό.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, πρόκειται για άρμα από ορείχαλκο και κασσίτερο, που είναι διακοσμημένο με ερωτικές αναπαραστάσεις, οι οποίες προορίζονταν για την απόδοση τιμής στη Δήμητρα ή την Αφροδίτη ή πιο πιθανόν για μια αριστοκρατική γαμήλια τελετή. Είναι ένα μοναδικό δημιούργημα, κομψό και ελαφρύ, εκπληκτικό για την πολυπλοκότητα και τη φινέτσα των διακοσμήσεων, ενώ ακόμη υπάρχουν ίχνη από τα μαξιλάρια και τα σχοινιά που συγκρατούν τα στεφάνια.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, corriere.it

 

Το ηφαίστειο Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους, δραστήριο 2,5 εκατ. χρόνια μετά την έκρηξη

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (L.T.O.) αρωγός της ανασκαφικής έρευνας στη Ρωμαϊκή ‘Επαυλη 

Συνελήφθη 68χρονος για παράνομες ανασκαφές στην Αμφίπολη (φωτο)

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog