Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα κρούσματα την Τετάρτη 3 Μαρτίου

- Advertisement -

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 197.279 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.30-1.72).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 (70.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.376 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή +36.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 304 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

 

Lockdown: Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα εξετάζουν οι ειδικοί

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την άνοδο κρουσμάτων στο Λουτράκι

Καθάρισαν τις παραλίες σε Στραβά και Σχίνο οι κάτοικοι (φωτο)

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδη στη ζωη ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος θεωρώ πως όταν εδώ στην Ελλάδα, μας έχει επιβληθεί ένα από τα αυστηρότερα Lockdown παγκοσμίως και ταυτόχρονα έχουμε έναν από τους υψηλοτερους(αν οχι τον υψηλοτερο) δείκτες θνησιμοτητας, επίσης παγκοσμιως(ξέχωρα οι εκατονταδες διασωληνομενοι και τα χιλιαδες καθημερινως κρουσματα covid 19) αυτό σημαίνει πολύ απλα ότι το κράτος έχει αποτυχει παταγωδώς στην διαχείριση αυτης της πανδημίας. Βέβαια, το συνολο των τηλεοπτικών και πανελλαδικής εμβελειας καναλιών οπως το Mega, ο Skai, ο Alpha, ο Antenna, το Star, η ΕΡΤ καθώς επίσης και το συνολο των ημερησιων και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημεριδων όπως τα Νέα, το Βημα, η Καθημερινή, το Πρώτο Θέμα, ο Ελεύθερος τύπος, η Real News, ο Φιλελευθερος, τα Παραπολιτικα, το Καρφι κλπ, προσπαθούν εναγωνίως και με συνεχη “πλύση εγκεφαλου” να μας πείσουν πως ο Μητσοτάκης τα εχει κάνει όλα τέλεια, οσο και το ότι διαθετει το αλάθητο του Παππα! ΥΓ. Εννοειται πως εδω εκφράζω και διατυπώνω ελευθερα την γνώμη μου και την άποψη μου και μπορεί να υπερβάλω, η ακομη να κάνω και λαθος, εξαλλου ουτε και εγω διεκδικω για τον εαυτο μου κανενα απολυτως αλαθητο… Τ.Ζ.

  2. Εάν τόσο πολύ ενοχλείσαι από τα μέτρα για την προστασία όλων μας, όπως και με τις διατάξεις του νόμου περί μονογαμίας και μοιχείας, μπορείς, αγαπητέ Τ.Ζ., να μεταναστεύσεις στην Σαουδική Αραβία ή να πας να βρεις να ζήσεις πιο κοντά, στην γνωστή φαβέλα της Ευρώπης. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε φιλοξενίσει στο shoebox του για να έχει και παρέα να σπάζει την μονοτονία της μοναξιάς του. Εμπρός λοιπόν, αφού όλα σε πειράζουν, να ζήσεις μια ζωή όπως εσύ την θέλεις. Μετακόμισες από την Καλαμάτα ως το Λουτράκι μας, άρα δεν θα είναι δύσκολο να πάρεις εκ νέου την μεγάλη απόφαση.

  3. Δε νομίζω να είπε ο Τ. Ζ. ότι διαφωνεί με τα μέτρα. Για την αποτυχία των μέτρων κι αυτών των κυρίων που τα επέβαλαν με λάθος κινήσεις μιλάει.

  4. Αγαπητε φιλε 16:18, σε ευχαριστώ πολυ για την παρέμβαση και υποστήριξη σου, αλλά προσωπικα δεν παρεξηγώ τον αξιοτιμο 12:24. Έχει και εκεινος την γνώμη και την άποψη του και είναι από εμενα καθ’ολα σεβαστή. Τ.Ζ.

  5. Οταν λεει για από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας παγκοσμίως εν συγκρίσει με από τα σκληρότερα lock downs παγκοσμίως, εσύ αυτό το συμπέρασμα βγάζεις πως εννοούσε; Για να πετύχουν όποια μέτρα κράτους ή λοιμωξιολόγων χρειάζεται και η υπακοή των πολιτών. Διότι σε όσα είπε, έπρεπε να προσθέσει και την χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό συνωμοσιολόγων παγκοσμίως. Εμείς είμαστε αυτοί. Για απλή γρύπη λέει ο άλλος, στην Αθήνα συνοστίζονται οι άλλοι για τον κουφοντίνα και μετά απορούμε γιατί αυξάνονται τα κρούσματα; Δεν μας είπε τι μέτρα θα έπρεπε να επιβληθούν και με ποια ιδιότητα τα κρίνει. Του επιδημιολόγου ή του καλαματιανου

  6. Αγαπητε 20:00, πρώτον δεν είμαι Καλαματιανος ( η σύζυγός είναι από εδω, όχι εγω) και δεύτερον κατα την άποψη μου οι κυβερνωντες τα έχουνε κάνει μαντάρα και θάλασσα στην διαχείριση του δεύτερου και του τρίτου κύματος της πανδημιας, χωρίς φυσικά να είναι σε αυτο άμοιρος ευθυνών και ο λαος. Αντί λόγου χάρη να έχουνε ανοικτη την εστίαση, εννοειται με αυστηρά μέτρα προφύλαξης και τις απαιτουμενες αποστάσεις, αφήνουν όλον αυτόν τον κόσμο έτσι ακανόνιστα και “χύμα και τσουβάλατα” να συναθροιζεται και να συνωστιζεται. Δεν χρειάζεται να είμαι επιδημιολόγος ουτε και ειδήμων, άλλωστε η κοινή λογική το υπαγορεύει κάτι τέτοιο ως προς αυτα που λεω. Επισης ένα ακομη “εγκληματικο τους αμαρτημα” ειναι πως αφησανε (ενώ ειχανε ολο τον χρονο στην διαθεση τους) εντελως γυμνο, ανοργανωτο, απαξιωμενο και υποβαθμισμενο το ΕΣΥ, με αποτελεσμα να μην υπαρχουνε πλεον ουτε για δειγμα διαθεσιμες κλινες, όχι μόνο για τον covid 19, αλλά και για τις υπολοιπες σοβαρες ασθενειες και τωρα να τρεχουμε και να μην φτανουμε. Κατα συνεπεια, χαθήκανε και συνεχιζουνε δυστυχως να χάνονται εντελως τζάμπα και αδικα τόσες χιλιαδες ανθρώπινες ζωές που θα μπορουσανε καλλιστα οι περισσοτερες εξ αυτων να εχουνε σωθει… Μιας και αναφερεστε στην Καλαμάτα, αν δείτε το τι επικρατεί εδω καθημερινως πρωι και απογευμα στην κεντρική πλατεία της πολης, θα νομίζετε πως η πολη διοργανώνει “λευκή νυχτα, αλλά και λευκή μερα”! Αυτό βεβαια κατά τους… υπευθυνους και αρμόδιους, τρομάρα τους, δεν συνιστά καμια επικινδυνοτητα, οσο το να μην μπορούμε επί τόσους μηνες να κάτσουμε έξω σαν ανθρωποι να πιούμε ένα καφεδάκι, μία πορτοκαλαδιτσα, η το να πάμε για ξεσκασμα μια κοντινή εκδρομουλα κλπ, κλπ… Αυτά τα… ολιγα και θα μπορούσα να γράφω με τις ωρες και άλλα πολλά… Τ.Ζ.

  7. Oχι κι ετσι ρε παιδιά. Επειδη δηλ ο ανθρωπος, σοβαρός, και ευγενής, αλλαζει εδω δυο κουβεντες με τον αλλον τον αρλεκίνο εκει πάνω, σημαινει πως θα ξενιτευτει κι ολας να παει στο μερος του να χορταινει μουντό καιρο με το τσουβαλι; μα κοροιδο ειναι να παει να ζησει στο τιποτα;

  8. Σου στέλνω την καλημερα/καλησπερα μου και μαζι και πολλους χαιρετισμους αγαπητε μου 01:44. Έχεις απόλυτο δίκιο, σαν την Ελλαδιτσα πουθενά! Ο Αντρεας έχει πάθει περιπου ότι και εγώ. Εκείνον τον “τράβηξε” ίσως η σύζυγός του στην πατριδα της, την Ουαλία, ενω και εμένα με έφερε σχεδόν με το ζόρι η γυναίκα μου στη δική της πατρίδα, την Καλαματιτσα! Επειδή ομως η ζωή κύκλους κάνει, τωρα ηρθε η δικη μου η σειρα να πάρω το αίμα μου πισω, φερνοντας και εκεινη με το ζορι πισω στην Αθηνα! Αν της αρεσει! Αν δεν της αρεσει στο καλο και να μην μας γραφει…!! Τ.Ζ.

  9. Τι γίνετε βρε παιδιά όλα τα χτεσινά μου σχόλια δεν περασαν για κάποιο λόγο !μηπως από την τσίκνα ?!Ειχα απαντήσει για τον γραφικο που τα βάζει με τον φίλο τον ΤΖ !Με αυτόν τι να ασχοληθώ !ο άνθρωπος εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα που τον βασανίζουν έχει και ορισμένα κολλήματα !!αυτα τα κολλήματα εγώ δόξα τον θεό τα ακουω και γελάω !!Το έχω πει εγώ τα «προβλήματα « μου όπως τα εννοούν ο γραφικός τα έχω λυμένα !Αυτος ο κολλημένος έχει ένα κουσούρι που λέγετε κακοψυχια !Οταν Λοιπον εισε κακόψυχος θα σου φταει ο ΤΖ θα σου φταει ο Αντρεας και όλα τα αλλά !Φιλε ΤΖ μην ασχολεισε αδερφε !!Οσα δεν φτανει η αλεπού τα κάνει σαν αυτά που γράφει ο γραφικός !Αντρικος ο αρλεκίνος !Να περάσει παρακαλω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog