Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη κλιμάκιου του Σύριζα στην Διώρυγα

- Advertisement -

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας αποτελούμενο από τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της ΝΕ, Χαράλαμπο Κασίμη και τα μέλη της ΟΜ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιάννη Σκλία και Θανάση Σπάνο επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΑΕΔΙΚ ΑΕ και συναντήθηκαν με εκπροσώπους τω εργαζομένων και της Διοίκησης σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και τις προοπτικές της Διώρυγας της Κορίνθου.

 

Στις πολύ ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις που έγιναν τέθηκαν τα αιτήματα και οι προτάσεις του Σωματείου των εργαζόμενων και της Διοίκησης της ΑΕΔΙΚ, αλλά και οι θέσεις και σχετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας εντός κι εκτός Βουλής.

Με αφορμή την πρόσφατη κατάπτωση των πρανών και τα μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος, το κλιμάκιο έθεσε την ανάγκη να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με ουσιαστικά και στοχευμένα έργα από τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά την ίδια στιγμή  να υπάρξει σύντομα επαναλειτουργία του καναλιού μέσα από παρεμβάσεις με ίδια μέσα της Διώρυγας και με βάση όλα όσα προβλέπονται για να καθαριστεί το σημείο των καταπτώσεων, όπως ακριβώς έγινε αποτελεσματικά και τ0 2018 όταν είχε δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα.

Τονίστηκε, λοιπόν, τόσο η βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς υπάρχουν πιεστικοί λόγοι που το επιβάλλουν τόσο οικονομικοί με την απώλεια εσόδων για το κράτος, όσο και εμπορικοί και ναυσιπλοΐας για τους πελάτες της Διώρυγας, αλλά κυρίως εργασιακοί για την διασφάλιση της μισθοδοσίας και των θέσεων εργασίας του προσωπικού, όπως διατυπώνεται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους στις επιστολές που κοινοποίησαν.

Συζητήθηκε εξάλλου και το αναπτυξιακό σχέδιο για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της Διώρυγας υπό δημόσιο έλεγχο και προς όφελος των τοπικής κοινωνίας, του Νομού συνολικά αλλά και της χώρας, στο δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο μετά την Ακρόπολη.

Τέλος, επισημάνθηκε η σημασία της Διώρυγας για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και του Νομού, αλλά και η ιστορική και πολιτιστική της διάσταση που είναι τεράστια και πρέπει να αναδειχτεί.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για να εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία του καναλιού σε σύντομο διάστημα, η πρόοδος των έργων αποκατάστασης των πρανών που έχουν εξαγγελθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον, η βιωσιμότητα της λειτουργίας της Διώρυγας τηρώντας τα δικαιώματα εργαζομένων που έχουν προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική της ΑΕΔΙΚ με ένα ολοκληρωμένο master plan που θα αναδείξει και αναπτύξει ένα ιστορικό και νευραλγικό για το νομό, την περιφέρεια και τη χώρα έργο.

 

 

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Κοτσώνης, δεν έχουν γίνει σοβαρά έργα συντήρησης στο κανάλι. Το πρόβλημα στα συγκεκριμένα σημεία είναι εντοπισμένα από το 2000, όταν κλιμάκιο του πανεπιστημίου της Πάτρας που είχε φέρει το Ναυτικό σωματείο, τα είχε εντοπίσει και είχε κάνει τεχνική έκθεση για την επικινδυνότητα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog