Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Όλες οι αλλαγές σε ΚΤΕΟ και γάμους

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, επιτρέπονται τελικά οι γάμοι με 9 άτομα ενώ, για τα ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί στο SMS 2.

Παρασκευή, 05.03.2021, σήμερα και όπως κάθε Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει ζωντανά για το πώς κινείται ο κορονοϊός, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 2.215 νέα κρούσματα και 1.057 νέες μολύνσεις στην Αττική. Πιστός στο ραντεβού του ανακοίνωσε αλλαγές στην τέλεση των γάμων που τελικά θα επιτρέπονται αλλά και στη μετακίνηση σε ΚΤΕΟ.

Τι ισχύει για γάμους

θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού

Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή ενημέρωση είχε ανακοινωθεί ότι αναστέλλονται οι γάμοι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είχαν αποτελέσει εστία κορονοϊού, κάτι που τελικά φαίνεται πως πήραν πίσω επιτρέποντας τους αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Τι ισχύει για τα ΚΤΕΟ

Διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, είπε ότι για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

 

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αλκοολούχου τζελ χεριών

ΤΩΡΑ LIVE ενημέρωση από Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πανδημίας (video)

Κορονοϊός: 49 κρούσματα Κορινθία

Κορονοϊός: 2.215 νέα κρούσματα στην χώρα

Θεσπίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog