Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σχολεία: Υπό εξέταση η παράταση του διδακτικού έτους

- Advertisement -

Σχολεία: Το ενδεχόμενο να παραταθεί το φετινό σχολικό έτος άφησε ανοιχτό η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Mega, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Απαντώντας στο αν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη, η κυρία Μακρή είπε ότι «Δεν έχει αυτή τη στιγμή αποφασιστεί τίποτα γιατί δεν έχουμε υπόψιν μας τα δεδομένα. Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε το “πράσινο φως” από τους ειδικούς για τη διά ζώσης διδασκαλία. Η παράταση του σχολικού έτους είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση».

Σχετικά με το αν θα δοθεί παράταση στο σχολικό έτος, η ίδια σημείωσε ότι «Επειδή οι πανελλαδικές είναι ευαίσθητο θέμα, στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους και έχει ήδη αποφασιστεί η μείωση της ύλης από τον Ιανουάριο. Στα υπόλοιπα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ό,τι πω μπορεί να ερμηνευτεί ως προαναγγελία, και με απόλυτη ειλικρίνεια σας λέω ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι αυτή τη στιγμή».

«Την ώρα που θα μπουν στο τραπέζι τα θέματα τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις. Το υπουργείο θα λάβει την καλύτερη απόφαση με τα δεδομένα που θα έχει μπροστά του», πρόσθεσε.

Στο αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία εντός Μαρτίου, η κυρία Μακρή απάντησε ότι «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Το υπουργείο θέλει να επανέλθουν τα παιδιά στη διά ζώσης εκπαίδευση, και έχουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο. Τα παιδιά δε θα μείνουν στην τύχη τους», ενώ στο αν υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα πρώτα των λυκείων και στη συνέχεια των γυμνασίων και των δημοτικών, η ίδια σημείωσε ότι «Σκέψεις υπάρχουν πολλές και θα επιλεγεί η βέλτιστη λύση».

 

Κορονοϊός: 49 κρούσματα Κορινθία

Κορονοϊός: 2.215 νέα κρούσματα στην χώρα

Θεσπίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ

Ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων προσφέρει νερό στην Κινέτα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog