Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οικονομική στήριξη σε όλους ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων για οικονομική ενίσχυση όλων των επιχειρηματιών της Ελλάδας

Προς :

1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
( Ε. Σ. Ε. Ε . ) / κ. Πρόεδρο κ. Γεώργιο Καρανίκα .

2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ , ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΖΑΚΥΝΘΟΥ ,
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ / κ. Πρόεδρο κ. Γεώργιο Βαγενά .

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
κ. Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πιτσάκη .

4. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
κ. Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πιτσάκη

« Αίτημα του Συλλόγου μας για την γεωγραφική επέκταση της εφαρμογής του της δωρεάν έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης των 3.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης απ΄το Βήμα της Βουλής στις 5.3.2021 για τις περιοχές Δυτικής Αττικής και Κοζάνης . »

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι ,

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την αντίθεση του και την απογοήτευση του , γιατί αν και κρίνεται ως ορθή και δίκαιη η ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης για την καταβολή της κρατικής επιδότηση των 3.000 στις επιχειρήσεις των περιοχών Δυτικής Αττικής και Κοζάνης , ωστόσο κρίνουμε ότι είναι άδικο η εφαρμογή της περιορίζεται μόνο στα στενά γεωγραφικά πλαίσια των ανωτέρω περιοχών , εξαιρώντας από την εφαρμογή της όλη την υπόλοιπη χώρα.

Πλήγμα στην περίοδο των γιορτών αλλά και ολη την χρονική περίοδο από το άνοιγμα του νέου κύκλου των απαγορευτικών που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2020 , δεν δέχθηκαν μόνο οι ανωτέρω περιοχές αλλά η αγορά όλης της χώρας . Το ότι κάποιες γεωγραφικές περιοχές επιτρεπόταν να λειτουργήσουν τα καταστήματα έστω με τα δύο γνωστά ξενόγλωσσα συστήματα λειτουργίας που εφαρμόστηκαν , δεν συνεπάγεται αντίστοιχα ότι και η εφαρμογή τους γέμισε με κέρδη και αυξημένες πωλήσεις τα καταστήματα αυτών των περιοχών στην υπόλοιπη χώρα .

Επιπλέον η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων ανοιγμάτων και ξανά κλεισίματος σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας , επέφεραν την πλήρη διάλυση στον οικονομικό προγραμματισμό λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και στον προγραμματισμού του εφοδιασμού τους με εμπορεύματα , πέραν του βαρύ οικονομικού κόστος που προκάλεσαν σε κάθε κατάστημα .

Σελ. 1/2

Ένα βαρύ οικονομικό κόστος που υπέστηκαν τα καταστήματα-επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα από τον Νοέμβριο του 2020 , από το άνοιγμα του νέου χρονικού κύκλου υποχρεωτικής αναστολή λειτουργίας τους , εντούτοις όμως η υποχρεωτική θυσία στην την οποία επιβλήθηκαν χωρίς την καταβολή κρατικής αποζημίωσης, βλέπουμε ότι βάση των ανακοινώσεων ότι δεν έφερε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της πανδημίας και τα κρούσματα της πανδημίας αυξήθηκαν .

Ο Σύλλογος μας από τον Νοέμβριο του 2020 , διεκδικεί την αποζημίωση των ιδιοκτητών των μικρών ατομικών επιχειρήσεων , αφού τα καταστήματα – επιχειρήσεις τους τίθενται σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας τους κατόπιν κυβερνητικών αποφάσεων και όχι προαιρετικής απόφασης .

Ετσι ως Σύλλογο είναι λογικό να μας ξαφνιάζει αρνητικά και μας γεμίζει απογοήτευση το γεγονός ότι , μετα από τόσο καιρό από τον Νοέμβριο του 2020 ,δίνεται αυτό το ποσό της δωρεάν ενίσχυσης των 3.000 ευρώ , αλλά αυτή δίνεται μόνο στα στενά γεωγραφικά πλαίσια των περιοχών Δυτικής Αττικής και Κοζάνης , ενώ λογικό και δίκαιο είναι μια αποζημίωση ή μια κρατική δωρεάν ενίσχυση που θα έχει τον «ρόλο της αποζημίωσης» να εχει πανελλαδικό και όχι τοπικό χαρακτήρα .

ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ :

1. Να αναθεωρηθεί άμεσα η χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που ανακοινώθηκε , ως πρός τον αυστηρό και περιορισμένο Γεωγραφικό περιορισμό της εφαρμογής της και να επεκταθεί γεωγραφικά η εφαρμογή της έκτακτης αυτής επιχορήγησης των 3.000 ευρώ και στους ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

2. Η καταβολή αυτής της δωρεάν έκτακτης επιχορήγησης των 3.000 ευρώ προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων – επιχειρήσεων να γίνει χωρίς πρόσθετους περιοριστικούς όρους πχ. αν η επιχείρηση έλαβε ήδη κάποια επιστρεπτέα προκαταβολή – ή ενίσχυση απο την Περιφέρεια , μιας και αυτή θα εχει καθαρά τον ρόλο της αποζημίωσης .
Αρκεί μόνο να εχει το κατάστημα ή επιχείρηση Κύριο Κωδικό Απασχόλησης (Κ.Α.Δ.) απο
αυτούς που περιλαμβάνονταν στα ΦΕΚ για την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας τους απο
το χρονικό διάστημα του Νοεμβρίου 2020 και μετά.

3. Η αποζημίωση αυτή των 3.000 ευρώ να γίνει οσο το δυνατόν συντομότερο και να είναι ακατάσχετη και να μην συμψηφιστεί με τυχόν ήδη υπάρχουσες οφειλές της κάθε επιχείρησης προς το Κράτος, αφού σαν κύριο ρόλο της θα εχει με την καταβολή της να μπορέσει να σώσει όσο το δυνατόν έγκαιρα , οτι μπορεί να σωθεί ακόμα στον χώρο του λιανικού εμπορίου και της επαγγελματικής απασχόλησης γενικά , για να μπορέσουν έτσι να κρατηθούν ζωντανά τα καταστήματα που βρίσκονται πλέον υπο τον κίνδυνο του οριστικού λουκέτου .

Παρακαλούμε για την ενεργή στήριξη των ανωτέρω αιτημάτων μας με την άμεση παρέμβαση σας ως ανώτερα θεσμικά όργανα του Συλλόγου μας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την υλοποίηση τους .

Με εκτίμηση ,

Ο πρόεδρος του Συλλόγου :

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog